20 binden fazla İranlı turlarını iptal etti

İran pazarı ağırlıklı çalışan Tur Operatörü Bülent İlbahar, “Corona virüsü endişesi turizmi çok kötü etkiledi.

26/02/2020 10:39
20 binden fazla İranlı turlarını iptal etti

Kısa vadede İran ile sınırın kapatılması, İran'ın bayram ve tatil dönemi Nevruz dönemi için yapılan tüm rezervasyonların iptaline neden oldu. Uçaklar iptal oldu. Tur operatörleri tüm rezervasyonları geri çekti. Sadece Kuşadası'nda Nevruz tatili için 20 bin İran'lı gelecekti. Hepsi iptal oldu.

Bizler otellerle anlaşmalar yapmıştık, ulaşım programları yapmıştık. Yoğun bir hazırlık içindeydik hepsi iptal oldu. Avrupa'da da hastalığın birkaç ülkede görünmesi problem yaratıyor. Suriye olayları büyüyor. Böyle giderse daha büyüyecek gibi görünüyor. Uzun vadede, yani önümüzdeki turizm sezonunda durumun ne olacağının sinyallerini ise 4 Mart'ta başlayacak olan ITB Berlin Turizm Fuarında belli olacak” dedi.

İRAN'DAN 20 BİNE YAKIN İPTAL VAR

TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Yüksel Aslan İran sınırının kapanması ve virüsün hızla yayılması ile iptallerin yaşandığını belirterek şu bilgileri verdi, “Mart ayının ikinci haftasındaki Nevruz bayramı nedeniyle Kuşadası, Marmaris ve Bodrum'a gelecek 15-20 bin İranlı turist iptal oldu. Türkiye'de henüz corona virüsünün görünmemesi nedeniyle Avrupa'dan iptaller yok. Ancak virüs nedeniyle tüm dünya turizmi çok önemli oranda etkilendi. Türkiye de etkilenecek. Virüsün Türkiye'de görülmemesi nedeniyle tatil için yine Avrupalı turistin tercihi Türkiye'den yana olacak. Ancak bu söylemlerimiz sadece bugün için geçerli. Yarın öbür gün ne olur bilinmez. Olaylar çok hızlı gelişiyor. Önemli olan nasıl tedbir alacağımız”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.