20 bin İran’lı, raftinge geliyor...

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl Beşkonak Köprülü Kanyon'da su sporu işletmecileri 2 haftalık Nevruz Bayramı'nda 20 bin İranlı turiste rafting yaptırmayı hedefliyor. Son 5 yıl içinde bölgede rafting sporunda Ruslar ve İranlıların at başı gittiği belirtildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
20 bin İran’lı, raftinge geliyor...

Aquarafting Su Sporları şirketi işletmecisi İsmail Yıldız, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve İran'da bahar dönemi rafting erken rezervasyon çalışmalarına başladıklarını söyledi.

 

Aquarafting olarak 2010'da 30 bin Rus, Alman ve İranlı turiste Köprülü Kanyon'da rafting yaptırdıklarını belirten İsmail Yıldız, kış döneminde bölgede bulunan 40 raftingciden 4'nün açık olduğunu ifade etti.

 

Kış döneminde rafting yapan turistlerin büyük çoğunluğunu başta Almanlar ve Orta Avrupa ülke vatandaşlarının oluşturduğunu belirten Yıldız, kış dönemi durgunluğunu yenmek için Nevruz Bayramı olan 21 Mart'ı dört gözle beklediklerini kaydetti.

 

Yıldız, "Bölgemizde rafting su sporunda son 5 yıldır İranlılar ile Ruslar baş başa gidiyor. Antalya'ya tatile gelen İranlıların yüzde 80'i Beşkonak'ta rafting yapıyor. İranlılar rafting yapmayı çok seviyor. bu yıl Nevruz Bayramı'nda 20 bin İranlı'ya rafting yaptırmak istiyoruz." diye konuştu. Köprülü Kanyon Hizmet Birliği (KANRAFBİR) Başkanı Mehmet Aydın, 2010 yılında Beşkonak'ta 750 yerli ve yabancı turistin rafting yaptığını kaydetti. (Cihan)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.