2 milyonu aşkın İngiliz turist Paskalya tatili için Türkiye'yi seçti

İngiliz turistlerin Paskalya tatili için seyahat rotasına aldıkları ülkeler arasında ilk sırada Türkiye yer aldı.

29/03/2024 23:51
2 milyonu aşkın İngiliz turist Paskalya tatili için Türkiye'yi seçti

Yaklaşık 2 milyon İngiliz tatilcinin Paskalya hafta sonu yurt dışına uçmaya hazırlandığı İngiltere'de Türkiye, en çok tercih edilen destinasyonlar arasında yer alıyor. Haber.com'da yer alan habere göre, Türkiye'nin yanı sıra Dubai ve Kanarya Adaları da en çok tercih edilen yerler arasında bulunuyor. Ayrıca, Dublin gezileri de talep görüyor.

Seyahat ticareti organizasyonu Abta, havalimanlarının ciddi rakamlar bildirdiğini, Cuma ve Pazartesi arasında 175.000 kişinin Stansted'den, 105.000'inin Luton'dan, 160.000'inin Manchester'dan, 79.000'inin Birmingham'dan ve 89.000'inin Edinburgh'dan ayrılacağını bildirdi.

"Paskalya'da rekor sayıda insanın buradan uçacak olması heyecan verici" 

Manchester Havaalanı Genel Müdürü Chris Woodroofe, konuyla ilgili olarak, şunları söyledi: "Bu Paskalya'da rekor sayıda insanın buradan uçacak olması heyecan verici. Resmi tatil hafta sonu boyunca 320.000 kişi seyahat edecek."

Glasgow dört gün boyunca 90.000'den fazla yolcu olacağını tahmin ederken, Birmingham Havaalanı tüm Paskalya dönemi boyunca geçen yıla kıyasla kalkışlarda %27,2'lik bir artış beklediğini açıkladı. Türkiye, son yıllarda İngiliz tatilcilerin en çok tercih ettiği destinasyon olmasa da oldu. Resmi rakamlara göre, 2023'te gelen Britanyalıların sayısı %12,8 milyon artarak 3,8 milyona yükseldi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.