192 lüks otel turizm lisesi için başvurdu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hayata geçirdikleri turizm liselerinin sektörde büyük bir karşılık bulduğunu belirterek, "Bu kapsamda 11 okul açtık, başarı ve ilerleme çok iyi durumda. Şimdi oteller içlerinde okullar açmamız için yarışa girdi. 192 lüks otel bu kapsamda yeni başvuruda bulundu" dedi.

18/11/2019 11:42
192 lüks otel turizm lisesi için başvurdu

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, ilk olarak turizm alanında açılan iş garantili meslek eğitim merkezlerinin gıda, sağlık, sanayi ve teknoloji gibi farklı birçok alanda yaygınlaştırılacağını söyledi.

Söz konusu liselerin iş garantili ve 3 dil öğretme şartı ile eğitim vereceğini belirten Bakan Selçuk, Sabah2ta yer alan habere göre, "Yaşlı, hasta bakımı, bilişim, sağlık hemen her alanda iş garantili 3 dil öğretme şartlı liseler hayata geçiriyoruz" dedi.

DİPLOMAYI ALANIN İŞİ HAZIR

Bakan Selçuk, ilk olarak hayata geçirdikleri turizm sektöründeki okulların sektörde büyük bir karşılık bulduğunu belirterek, "Bu kapsamda 11 okul açtık, başarı ve ilerleme çok iyi durumda" dedi. Liseleri özel sektörün açmasına ilişkin yasanın geçmesinin ardından talebin patladığını söyleyen Selçuk, "Şimdi oteller içlerinde okullar açmamız için yarışa girdi. 192 lüks otel bu kapsamda yeni başvuruda bulundu" diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.