1800 yıllık havuz turizme açılıyor...

Niğde'deki 1800 yıllık Roma Havuzu'nun turizme kazandırılabilmesi için master planı hazırlanacak. Niğde'nin Bor ilçesinde bağlı Bahçeli beldesinde bulunan ve 1800 yıl önce Romalılar tarafından yapıldığı bilinen antik yüzme havuzu, turizme kazandırılacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
1800 yıllık havuz turizme açılıyor...

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Niğde Valiliği'nce, 66 metre uzunluk, 23 metre genişlik ve 2,5 metre derinliğe sahip antik Roma Havuzu ile bu bölgede bulunan diğer kültürel değerleri de kapsayan master planı hazırlanacak. Planla birlikte tarihi Roma Havuzu'nun aslına uygun şekilde hizmet vermesi sağlanacak.

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: ''Dünyanın ilk açık olimpik yüzme havuzu özelliğine sahip olan 18 asırlık Roma Havuzu, yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgisini çeken taşınmaz kültür varlıkları arasında yer alıyor. Master planın hazırlanmasına bu yıl içerisinde başlayacağız. Bu sayede tarihi Roma Havuzu, turizmden daha aktif bir şekilde yararlanabilecek. 1800 yıl önce bu havuzda yüzme yarışlarının yapıldığını tahmin ediyoruz. Amacımız eski vizyonuna kavuşturmak. Turizm haftasında yüzme yarışı yaptık. İnsanlar burada yüzme yapılacağına inanmıyordu. Hem de kış şartlarında yüzme yarışı yaptık. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında yüzme yarışlarına açılabilecek konumdadır." (HT)

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.