Ekoturizm Çalıştayı Vietnam’da gerçekleştirildi  

Uluslarası Ekoturizm Derneği’nin Başkan Yardımcılığını yürüten TravelShop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı olan Murtaza Kalender, Uluslararası Ekoturizm Çalıştayı'nı Tokat’tan sonra Vietnam’da gerçekleştirdi.

29/12/2022 23:47
Ekoturizm Çalıştayı Vietnam’da gerçekleştirildi

 

Merkezi Amerika'da olan Uluslararası Ekoturizm Derneği'nin (TIES), dünyada 206 ülkede 30 binden fazla aktif üyesi bulunuyor. Dünyanın en kapsamlı sivil toplum örgütlerinden biri olan TIES'in Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Murtaza Kalender, Ekoturizm Çalıştayı'nın Vietnam’ın Ha Long Bay şehrinde büyük bir katılım ile gerçekleştiğini söyledi.

Etkinlik, 50’e yakın ülkeden yaklaşık 500 katılımcıya ev sahipliği yaptı. Vietnam’da gerçekleşen Ekoturizm Çalıştayı'nda, küresel ısınmanın ve çevre kirliliğinin yoğun etkisi altında kalan turizm sektörünün daha sorumlu ve sürdürülebilinir kılınması ilkesi başta olmak üzere, sıfır atıklı turizm tesislerinin nasıl inşa edileceği hakkında, katılımcıları bilinçlendirmek amaçlandı.

Dünyanın birçok yerinden katılım gösteren katılımcılar, sunumlarında %100 doğa dostu geri dönüşüm tesislerinin mümkün olduğuna değindi. Ekoturizmi güçlendirmek ve sürdürülebilir turizmi yaymak amaçlı gerçekleştirilen etkinlikte, dünyanın farklı coğrafyalarından gelip Vietnam’da buluşan katılımcılar, B2B görüşmeleri gerçekleştirdi.

Ekoturizmde kişi başı harcama, 2500 Dolar seviyelerinde

Dünyada %25 artarak hızla yükselen bir trend olan ekoturizmde kişi başı harcamanın 2500 Dolar olduğunu belirten Kalender, sözlerine şöyle devam etti: "Etkinliği gerçekleştirmek için başta Mısır, Cezayir, Filipinler ve Panama olmak üzere birçok ülkeden davet aldık. Gönlümüz bu etkinliğin daha önce Tokat’da olduğu gibi Türkiye’mizin her şehrinde gerçekleşmesi.

Dünyada %25 artarak hızla yükselen bir trend olan ekoturizmin kişi başı geliri, 2500 Dolar seviyesinde. 12 ay seyahat eden eko-turistleri ülkemizin 81 iline kazandırarak, ülkemizin hedefi olan 100 milyon turist ve 100 Milyar Dolar gelire erişebiliriz.

TravelShop olarak bir sonraki etkinliğimizi, Başkan Yardımcılığını yürüttüğüm Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneği için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 6-9 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.