167 Milyonluk harabe... İnşaatı yıllardır tamamlanamayan 5 yıldızlı otel satışa çıkarıldı

Kartepe Maşukiye’de yıllardır bitirilemeyen inşaat halindeki 5 yıldızlı otel, 22 Nisan’da satışa çıkartıldı. 167 Milyon Lira muhammen bedel biçilen 150 odalı 350 yatak kapasiteli otelin inşaatının ancak yüzde 60’ı tamamlandı.

22/05/2022 21:41
167 Milyonluk harabe... İnşaatı yıllardır tamamlanamayan 5 yıldızlı otel satışa çıkarıldı

Kartepe Maşukiye’de inşaatı başladığında sık sık ruhsat ve inşaatın kime ait olduğu ile ilgili tartışmaların yaşandığı 9 katlı 5 yıldızlı otel satılığa çıkartıldı. 167 milyona satışa çıkartılan otel, harabe halde bulunuyor.

Sapanca Gölü manzaralı olan ve yıllar sonra Suudi Arabistanlı bir iş adamına ait olduğu öğrenilen inşaat, 2018 yılında durdu. İnşaatın sahibi olduğu sonradan öğrenilen Muhammet Fellah, oteli satışa çıkardı.

YÜZDE 60’I TAMAMLANMIŞ

Maşukiye’de ormanın içinde Sapanca Gölü manzaralı otel, 5 bin 935 metrekare arsa üzerinde 9 katlı olarak inşa edildi. Özgürkocaeli'de yer alan habere göre, bölgede en fazla kata sahip olan, mimari görüntüsüyle çevre silüetini de bozduğu için eleştiri konusu olan otel, toplam 32 bin metrekare kapalı alana sahip. İnşaatının yüzde 60 tamamlanan projenin, ruhsatı da alındı.

2 kral dairesi ile birlikte 150 oda ve 350 yataklı olan otelde açık ve kapalı yüzme havuzları, 700 metrekare kolonsuz toplantı ve balo salonu ve 3 dükkan mevcut. 5 yıldızlı olarak planlanan otel, 22 Nisan’da satışa çıkartıldı.

YIKILMAYA YÜZ TUTU

2015 yılından bu yana gündemde olan Maşukiye’deki 5 yıldızlı otel 2019 yılından bu yana duran inşaatı nedeniyle harabeye döndü. Otelin bazı noktaları yıkılmayla yüz yüze geldi.

Maşukiye’de doğanın kalbinde yapılan ve tamamlanmayan otel, bölgedeki vatandaşların odun satış noktası oldu. Otelin girişinde odun kesme makinesi, kütükler ve satışa hazırlanan odunlar yer alıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.