16 bin çift, yurtdışında ‘Evet’ diyecek...

İçişleri Bakanlığı verilerine göre 2005 yılından bu yana yurtdışında yıllık ortalama 15 bin çift Türk evlenirken, 2011 sonunda bu rakamın 16 bine çıkması bekleniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
16 bin çift, yurtdışında ‘Evet’ diyecek...

Yurtdışında en fazla evlilik yapılan ülkelere bakılınca gurbetçilerin sıklıkla yaşadığı Almanya, Avusturya ve Hollanda başı çekerken, ilk 5 içerisinde ayrıca üst gelir grubunun tercih ettiği Fransa ve KKTC var.

Ancak yurtdışında evlilikte Avrupa’nın klasik ülkelerinin yanı sıra egzotik destinasyonlar da tercih edilmeye başladı. Hırvatistan’ın Zagreb, Tayland’ın Bangkok ve Endonezya’nın Cakarta Türk konsolosluklarında “evet” diyenlerin sayısı da giderek artıyor. VIP Turizm Yurtdışı Turlar Direktörü Esra Tanoğlu, çiftlerin yanı sıra aile ve arkadaş gruplarıyla beraber klasik ve egzotik destinasyonlarda düğünler düzenlediklerini söyledi.

Tanoğlu, “Yurtdışında evliliklerde yaşanan bu artışın nedeni çiftlerin evliliklerini yaparken yeni yerler keşfetmesi. Bununla birlikte Türkiye dışında evlilik için konsoloslukların bulunduğu noktalar tercih ediliyor” dedi. (Ünsal Ereke)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.