150 TL plaj girişi mi olur ?

Kimi plajda 30 kimisinde ise 40-50 lira. Ama Bodrum’da yeni açılan Juju adlı plajda 150 lira! Yiyecek-içecek değil, plaja giriş ücreti rakamı bunlar.

31/12/2019 23:40
150 TL plaj girişi mi olur ?

“Şezlonglarınızdan yararlanmayacağım, havlumu serip bir köşede denize gireceğim ağalar” deseniz, plaj kapısındaki görevli büyük olasılıkla hiçbir şey anlamayacaktır. “Denizler herkesin, giriş ücreti vermek zorunda değilim” diye üsteleseniz –yine büyük olasılıkla- plajın işletmecisi de yüzünüze tuhaf tuhaf bakacaktır.

Çünkü böyle gelmiş böyle gidiyor. Ve herkes sesini çıkarmadan o paraları ödüyor. Mandarin Oriental Bodrum, Cennet Koyu'nda açıldı. İşte otelin içindeki Juju by Babylon plajı.

Oysa normali şu olmalı

Elinizi kolunuzu sallayarak plaja girebilmeli, eğer şezlongta yatacaksanız parasını ödemeli, şezlongla işiniz yoksa hiçbir şey ödememelisiniz. Çünkü deniz ve kumsaldan bedava yararlanma hakkınız var.

Ama bizde öyle değil maalesef

İlla o giriş ücretini ödeyeceksin, yetmedi bir de şıpıdık terliklerinden başlayarak seni x-ray gibi süzen plaj kapısındaki görevlinin, “Neden geldiniz?” alt metinli “Buyrun, yardımcı olalım?” sorusuna maruz kalacak ve sinir olacaksın. (Hürriyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.