150 bin turizm çalışanına işe başlama daveti gitmedi

Virüsün vurduğu turizmde sezonluk işçiler için belirsizlik oluştu. İşe başlamayı bekleyen yaklaşık 150 bin işçiye “işe başlama daveti” yapılmadı.

28/03/2020 21:41
150 bin turizm çalışanına işe başlama daveti gitmedi

Henüz turizm mevsimi başlamadı, ancak ülkeler arası uçuşların durdurulması ve yapılmış rezervasyonların iptal edilmesi nedeniyle otellerin yüzde 90’ı kapalı.

Otel yöneticileri, yetişmiş personeline sahip çıkmaya çalışırken yeni sezonla birlikte işe başlamayı bekleyen yaklaşık 100-150 bin kalifiye turizm personeline “işe başlama daveti” yapılmadı.

MAYISTA BAKACAĞIZ

Bosphorus Sorgun Hotel Başkan Yardımcısı Muhittin Ersoy, çalışanlarına gönderdiği mesajda otelin açılışının ileri bir tarihe ertelendiğini belirtti. Ersoy, Cumhuriyet'te yer alan habere göre, “Tüm çalışanlarımızın maaşlarını ödemeye devam etmeye, mevcut durumda çalışmayan personelimizin tamamına maddi destek vermeye karar verdik.

Nisan sonunda oluşacak şartlara göre atacağımız adımları güncelleyeceğiz” dedi. Bir tatil köyü yöneticisi de şu vurguyu yaptı: “İş arkadaşlarımız arayıp işe alınıp alınmayacaklarını soruyorlar, ama verecek cevap bulamıyoruz. Önümüzü göremiyoruz ki nasıl ‘işe gel’ diyelim. Mayısta durumu gözden geçirerek karar verebileceğiz.”

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı ise, Kültür ve Turizm Bankalığı ile görüşme halinde olduklarını, turizme verilecek desteğin ilintili tüm sektörlere yarayacağını belirtti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.