10 yılda 20 Dedeman Park gelecek...

Dedeman Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıfat Dedeman, günümüzde 2 olan Dedeman Park Otel sayısını 10 yılda 22’ye yükseltmeyi planladıklarını söylüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
10 yılda 20 Dedeman Park gelecek...

5 yıl için odaklarında istikrarlı ve hızlı büyümenin yer aldığını belirten Dedeman Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıfat Dedeman, günümüzde 2 olan Dedeman Park Otel sayısını 10 yılda 22’ye yükseltmeyi planladıklarını söylüyor.

Turizm alanında iş geliştirme planları ve yatırım hedeflerinin temelini Dedeman ve Dedeman Park markalarının eksenine oturttuklarını belirten Rıfat Dedeman, yeni yatırımları hakkında TourExpi’ye şu bilgileri verdi: “Dedeman otellerimiz büyük şehirlerde iş ve tatil seyahatlerinde yüksek standartlarda konfor, hizmet ve konaklama sunan üst sınıf oteller. İş seyahati yapanlara bekledikleri konforlu hizmeti daha ekonomik sunmak amacıyla geliştirdiğimiz ‘iş otelleri’  Dedeman Park otellerimiz için daha agresif bir büyüme hedefimiz var. 10 yılda Dedeman Park otel sayımızı 2’den 22’ye yükseltmeyi planlıyoruz.

Türkiye ve yurtdışında birçok ilde yeni projeleri olduğunu, özellikle uçak erişimi olan ve iş seyahati yapanların yoğun olarak tercih ettiği illerde otel açmayı planladıklarına dikkat çeken Dedeman, “Eskişehir, Malatya, İzmit, Mersin ve Adana gibi şehirlerdeki projeler üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca Van, Batman, Kastamonu, Edirne gibi şehirlerde de çeşitli projeler konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Yurtdışında ise Balkanlar, Ortadoğu, Rusya ve Eski Sovyet Ülkeleri, Kuzey Afrika’nın önemli şehirlerini yeni yatırımlar için takip ediyoruz” diyor.

Son yıllarda ekonomideki büyüme ve Anadolu’daki iş hacminin artışı sebebiyle yerli ve yabancı otel zincirlerinin Anadolu’da birçok otel açtığını veya açmayı planladıklarını gördüklerini dile getiren Dedeman bu konuda şu bilgileri veriyor: “Anadolu’da şehir otelciliğindeki potansiyeli çok uzun yıllar önce gören, bu doğrultuda oteller açan bir grup olduk. 1995’te açılan Dedeman Rize ve 1998’de açılan Dedeman Diyarbakır otellerimiz bizim sektördeki öncülüğümüze birer örnektir. Diyarbakır otelimizle Güneydoğu’da yatırım yapan ilk otel zinciri olduk. Anadolu’daki varlığımızı Konya, Şanlıurfa, Gaziantep gibi şehirlerde otel açarak artırdık.”

Büyük şehirler hedefleniyor

Dedeman Grubu olarak şimdiye kadar tüm otellerini gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında Dedeman ve Dedeman Park markaları altında açtıklarını anımsatan Dedeman açıklamalarını şöyle sürdürüyor: “Dedeman ismi artık dünyaya mal olmuş bir marka. İstikrarlı büyüme stratejimiz kapsamında da yeni projelerimizi ağırlıklı olarak Dedeman Park markamız olmak üzere iki markamızla da hizmete açacağız.

Önümüzdeki yıllarda Anadolu’nun birçok şehrinde Dedeman Park otellerimizde misafirlerimizi ağırlayacağız. Dedeman markamızla ise daha çok büyükşehirlerde, özel projeler ile bulunacağız.10 yıl içinde açmayı planladığımız 27 otelin, 20’sini Dedeman Park olarak hedefliyoruz.”
 
Rıfat Dedeman, Anadolu’da otel açmak isteyen girişimcilere de önerilerde bulunuyor. İşte o öneriler: “Otel yatırımına başlarken operasyon desteğini sunacak güçlü bir marka ile yola çıkmak yatırımın verimliliği açısından büyük önem taşıyor. Yatırımın başarısında işbirliği yapılacak markanın gücü, niteliği ve hizmet kalitesinin yanı sıra yatırımın,  şehrin ihtiyaçlarına uyumlu olması ve pazarın dinamiklerinin göz önünde bulundurması önemli rol oynuyor. Dünyanın en saygın markaları dahi şehrin dokusuna ve dinamiklerine uymayan uygulamalar ve yanlış konumlanan projelerle başarısız olmaya mahkûmlar.
 
Operasyon desteği sunacak marka, yatırımın planlanması aşamasından operasyona kadar tecrübesiyle gerekli desteği ve bilgiyi sunabilmeli. Özetle, kazançlı ve başarılı projelere imza atmak ve yatırım verimliliğini optimize etmek için,  yatırımcılara öncelikle nitelikli ve kaliteli hizmet sunacak doğru marka ile işbirliğine gitmelerini tavsiye ederim.”

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.