'10 Bin Lira'ya çalışacak personel bulamıyoruz' diyen otelci, sosyal medyada linç yedi

ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir basına verdiği demeçte, 10 Bin Lira maaşla bile personel bulamadığını söylemişti. Otelcilerin personel sıkıntısıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Demir'in demeciyle ilgili haberlerin altına, turizm çalışanlarından yorum yağdı.

28/05/2022 10:19
'10 Bin Lira'ya çalışacak personel bulamıyoruz' diyen otelci, sosyal medyada linç yedi

Pandemi nedeniyle kalifiye personelini başka sektörlere kaptıran otelciler, son yıllarda görülmemiş bir düzeyde personel sıkıntısını yaşıyor. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir basına verdiği demeçte, 10 Bin Lira maaşla bile personel bulamadığını söylemişti. Otelcilerin personel sıkıntısıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Demir'in demeciyle ilgili haberlerin altına, turizm çalışanları yorum yağdırdı.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, bu sezon pek çok otelin personel yetersizliği nedeniyle açılamadığını söylemişti. 10 Bin Lira'ya kadar çıkan maaşla personel arayan otelcilerin olduğunu ancak bulamadıklarını belirten Demir, "Öyle ki personelsizlikten ıstırap çekiyoruz. Turizmci arkadaş beni arıyor, personel aradığını söylüyor, yardım istiyor.

Haber, turizm çalışanları arasında bomba etkisi yarattı

Eskiden bulaşıkçı zor bulunurdu, şimdi resepsiyona kimseyi bulamıyoruz. İşlettiğim resort otelde 14 kişiyi istihdam etmek lazım. Ancak yine de şanslıydım, 7 personel bulabildim. İki personel bulabilmiş arkadaşlar, bu sayıyı 7’ye çıkardığında otelini açacak ama bir aydır personel bulamadığı için açamıyor." diye konuşmuştu.

Demir'in bu açıklamalarına sosyal medyada turizm çalışanlarından yoğun tepki geldi. İlk olarak Turizm Aktüel'de yer alan haber, turizm çalışanları arasında bomba etkisi yarattı. Yakup Demir'in çarpıcı demecinin yer aldığı haberin haberin altına, yorum yağdı.

Habere gelen yorumlardın bazıları:

Nazim Gok

Ben varım ben ben iki tane yabancı dil iyi derece ingilizçe Orta seviye Almanca 10 yıl i aşkı gemi tecrübem var 50 yasindayim 10 daha restaurañt şefliği yaparım. Ammmma bâna komi muamelesi yapmican. Patronculuk ağalık taslamiyacaksiniz .Var misiniz?

******

Sadık Kılınç

Turizm çalışılacak bir ortam değil artık Allah bütün turizm çalışanlarına sabır versin inşallah.

******

Ersoy Çavdar

Çok derin den güldüm

******

Bekir Kılıç

Adres ver yarın oradayım.

******

Ilhan Türkkan

Neden acaba? 17. 18. Yaşındaki Stajeri getir 8 saat boş taşıt araba boşalttır bir 40.50 yaşındaki utanmaz haysiyetsiz adı müdür diye ortada dolaşan dümbük ler o kız çocuklarına sarkıtılık etsin. Ondan sonra personel bulamıyorum diye ortalıkta nara at. Eğitim vermezsin. Mesai parası verme. İnsan gibi davranma. Git okula müdüre biraz para yedir. O öğrenci çocukların sırtından sezonu bitirmeye çalış. 10 bin TL. Maaş mış hadin ordan. Bir restorant şefi ne bile o parayı vermiyorsunuz neyin yalanı bu?

******

Özcan Tat

Ben geleyim yeğenlerimde gelsin hepsi ise ihtiyacı var ama sözünü tutmazsan ne olacak??

******

Bilgihan Ayçiçek

Zamanında en küçük krizlerde personel kapı ya koydunuz, Sezon başı butce çalışmalarında departman müdürleriyle düşük butce ve maaş pazarlığı yaptınız, is görüşmelerinde en düşük butceyi kabul eden yalaka yoneticelerle çalıştınız 1000 dolardan fazla masraf yaparak yabancı personel getirirdiniz bu parayı calisanlara vermediniz, göçmenleri kayıtdışı çalıştırdınız, asgari ucreti bankaya kalanını elden odediniz, yani çalışanlara deger vermediniz, insan yerine koymadiniz olacagi buydu.Tum nitelikli personeller yurtdışında, gemilerde, gecmis olsun sikayet ettiginiz elinizde kalanlara sahip çıkın....

******

Yunus Sadık Aktaş

Bu daha iyi günler yıllarca sömürüldü turizm çalışanları bu konudaki sorunlar hakkında saatlerce konuşulabilir lakin konuşmaya gerek yok geleceğimiz nokta da çözüm tek hak edene hakkını vereceksin!!! Sen yıllarca işi bilen mesleği olan insanları saatlerce çalıştır mesai verme versen de %60 ını kes saçma sapan sistemlerle insanları kandır 6 ay Çalıştır 6 ay arama sorma insanlar çalışmaktan evine gidemiyor hepiniz herşeyi biliyorsunuz lakin para kazanma hırsına ölü taklidi yapıyorsunuz burada, sosyal medyada turizm dışındaki herkesi açıklamalarla süslü laflarla kandırabilirsiniz lakin kendinizi nasıl kandıracaksınız. Türkiye de ki otellerin %90 ı bu şekilde çalışıyor bu resmen değil personel turizmi de baltalamaktır bence asıl vatan hainliği bu şekilde çalışma sistemidir. Müşteri memnuniyeti sıfır personel memnuniyeti sıfır hizmet sıfır memnun olan tek şey pars kazanan lüks oteller nett 15 yıl çalıştım her şeyi gördüm aksini iddia eden varsa ispata uğraşmaya gerek yok sadece 1 sezon çalışıp bakabilir...

******

Ferdi Doydu

Yalannnnn!!! 5.000 Lira Verirken Elleri Titriyor 10.0000 Lirayı Nasıl Verecekler. Konum At Geliyoruz.

****** 

Muammer Durmazer

10 bin veren otel Türkiye sınırları içinde mi acaba , yoksa 10 bin versek buluruz mu demek istiyorlar. O konu tam anlaşılmıyor.

******

Cengiz Şafakoğlu

Personel üzerinden o kadar para kazanıyorsunuz, götünüz sıkıştı mı ,sıkıntınızı personele yüklüyorsunuz.Bu işler hep bana hep bana demekle olmuyor, servetinize servet katarken birazcık olsun yanınızda çalıştırdığınız emekçi insanların alın terlerinin karşılığını verin.Bir işletme personeli ile yükselir, personeli ile düşer, personelini düşünmeyen işletmeler her zaman çökmeye mahkumdurlar. Bunun böyle olduğunu biliyorsunuz, ama hala görmemezlikten gelip duruyorsunuz. Mustahaktır bu durum sizlere, Allah nasıl biliyorsa sizi öyle yapsın.Azcık insanların emeklerine saygı gösterin.

******

Atilla Can

Yalaniniz batsın verdiğiniz 10 bin birkaç müdürdur.asgari ücretle çalıştırdığınız insanları somurmekte üstünüze yok. Verdiğiniz 4250 lira .. ek mesai yok sekiz saat size göre 12 saat geçin bu algı operasyonlarını.size işçi değil köle lazim.

******

Serkan Okudan

Bu dediğiniz maaşı veren otellerin isimlerini bi zahmet yazar mısınız lütfen…

******

Tamer çizmeci

Beter olun

insanları köle mantığıyla çalıştırdınız bir daha beter olun. Bugünler iyi günleriniz.

Hizmet sektöründe personeline yatırım yapmayan işletmeler daha kötü durumlara düşecekler.

******

Murat Cebel

Sebebini ucuza çalıştırdığınız, insanları turizmden uzaklaştırdığınız günlerde arayın.

******

TC Mehmet Tunçkılıç

Hadi yaa ulen bırak 10 bini üç beş kuruşa sömürecek adam bulamıyoruz de sen şuna.benim çocuklarda turizmdeydi kanını emdiniz resmen çocukların.

******

Zafer Aydogdu

Eskiden alıştığınız sömürü düzenini bu nesilde zor bulursunuz. Çalışanınıza beyfendi, hanımefendi muamelesi yapmayı öğreneceksiniz. Hizmet işi gönül işidir biraz insanların gönlünü almasını öğreneceksiniz. Kaliteli hizmete kaliteli çalışanla ulaşır o zaman para kazanırsınız. 4-5 ay çalıştıktan sonra kalan 7-8 ayda bu.

******

Muharrem Baykara

Tabii bulamazsin iz kendi kesenizi fazlasiyla doldurmak icin ugrastiniz, bol bol kendi evlat ve torunlarinizin gelecegini garanti ye almak için, Calisani kullandiniz. Eee ne oldu keserin sapi elinizde kaldi....torunlar, cocuklarin iz calisir simdi yani aile oteli olursunuz.

******

Fatih Avcı

En ufak krizde personellere arkanızı dönerseniz bulamazsınız tabi. Pandemi de 1 sezon personellerinize bakamadınız.  Ya askıya aldınız yada gidip devlete bağladınız. Ne halde nasıl geçiniyor hiç arayıp sormadınız. Kendinizde gittiniz devletten para aldınız. Çok düşük maaşa personel çalıştıran şirketler var hiç onlara bakan kontrol eden yok. Ama lafa gelince turizm şöyle olacak böyle olacak çok beklersiniz. Ellerinizdeki kalifiyeli personeller hep başka mesleklere kayıyor. çünkü turizmi siz değerli patronlar, hepsi olmamakla bazı Genel Müdürler bazı şeyleri kolaylaştırdığını sanarak patrona bilmem kaç milyon dolarlar kazandırdığını sanarak asıl kendi mesleklerini bitiriyor farkında değil. Yabancı ülkelerden personeller geliyor niye Türkiye’de insan mı bitti. Tamam getirdiniz niye aynı pozisyondaki kişilerden fazla para verip personelleri küstürüyorsunuz. Birde Yönetilenin Yöneticisinden fazla maaş aldığı tek meslek turizmdir. Tamam yurt dışından personel getirdiniz ama yöneticisinden fazla maaş vermek nasıl bir yönetim şekli????? Bu sektörün pandemideki tutumu ve yönettiğim personellerin benden fazla maaş almasından dolayı çok sevdiğim mesleğimi bir çırpıda sildim. Allahım inşallah birdaha geri dönmeyi nasip etmez sizlere Allah Kolaylık Versin.

Oğuz Takımcı

Demekki şartlarınız 10 bin tlden daha fazlasını gerektiriyor. Bi açıklık getirin bakalım bu konuya.

*****

Nevzat Gürbüz

Şimdi geleyim çalışayım desen Afganlı aldık derler.

Erkan Yaz

Gunde 12 saat calistiracak 5 ay sonra sorgusuz sualsiz kovacak.

*****

İsmail Peker

10 bin lira maaş veriyoruz diyorlar ama karşılığında haftada 7 gün cumartesi, pazar, gece, gündüz 12 saatten fazla çalıştırıyorlar. O çalışan insanlarında ailesi, çoluğu, çocuğu, ziyaret bekleyen anne ve babaları var. Dinlenmeye ihtiyaçları var. Adil bir maaşa, adil çalışma şartları sunarsanız îşçi bulmakta sıkıntı yaşamazsınız.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.