1 günlük şarap kursları...

Gusto Dergisi’nin 2003’den beri sürdürdüğü ve 1500’ü aşkın kişinin devam ettiği şarap kurslarının yeni döneminde de, tek günlük “kompakt” bir şarap kursu almak mümkün.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
1 günlük şarap kursları...

300 farklı çeşitten binlerce şarapla dolu bir mahzende sadece 1 saat içinde 8 ayrı yerli ve yabancı şarabın tadımı, temel şarap kültürü bilgileri, şarap tadımının sırları, iyi ve kötü şarapları ayırt etmenin püf noktaları… Üstelik de kentin göbeği Taksim’de, bir Cumartesi öğle sonrasında…

 

Gusto Şarap Kursları’nın normal formatında birbirini izleyen 3 etaptan her biri, 4 hafta sürüyor. Ancak pek çok şarapsever hafta içi akşamları bu kurslara yetişemiyor ya da dört hafta düzenli gelemiyor. Hafta sonları ve daha kısa bir şarap kursuna da yoğun talep olması üzerine, Gusto Şarap Kursları’nın 1 günlük yoğunlaşmış versiyonu başlatıldı. Tek günlük şarap kurslarının ilki, Rouge Kav’da 16 Haziran Cumartesi 17.00-19.00 saatlerinde yapılacak.

Taksim’deki Şarap Merkezi Rouge’un kav bölümünde yapılacak kursta, Gusto Yayın Yönetmeni Mehmet Yalçın tarafından “Şarabın Dünyasına Giriş” teması işlenecek ve beyaz, pembe, kırmızı ve köpüklü olmak üzere 8 ayrı şarap tadılacak. Kursta, “Şarap nedir? Nasıl yapılır? Şarap nasıl tadılır? Beyaz, pembe ve kırmızı şarapların temel farkları nedir? Bozuk şaraplar nasıl anlaşılır? Şaraptan tad almanın sırları nelerdir? Şarap servisinin temel kuralları” gibi sorulara yanıt verilecek.

Katılımcılara, Gusto Şarap Kursları’nın 12 sayfalık ders notları da dağıtılacak, kursun sonunda sertifika da verilecek. Dileyenler, 70 TL karşılığında kursun bitiminde Mehmet Yalçın eşliğinde Rouge’un restoran bölümünde şarap ve yemeğin eşleştirildiği 3 farklı şarap ve 3 farklı tabaktan oluşan özel fiks menüyü de alabilecek, Yalçın’la söyleşebilecekler.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.