WTM Londra 2015 Turizm Fuarı başladı

Bu yıl 2-5 Kasım tarihleri arasında İngiltere’nin Başkenti Londra’da 36’ncı kez düzenlenen “Dünya Seyahat Pazarı – WTM Londra Turizm Fuarı bugün başladı.

31/12/2019 23:40
WTM Londra 2015 Turizm Fuarı başladı

Hasan Arslan / Londra

Turizm endüstrisini buluşturan fuarda Türkiye’ye en çok turist gönderen üçüncü ülke konumundaki İngiltere pazarındaki son gelişmeler değerlendirilirken, Türk turizmciler 2016 yılı için nabız yoklayacak.

Dünyanın en önemli turizm fuarları arasında gösterilen World Travel Market (WTM) Fuarı bu yıl 36’ncı kez gerçekleştiriliyor. 180 ülkeden 50 binin üzerinde katılımcının yer alacağı fuarda Türkiye, 783 metrekare ile en büyük standa sahip ülkeler arasında bulunuyor. Fuarda, 2,5 milyar Pound’u aşan bir  iş hacminin oluşması bekleniyor. 

Fuarda Türkiye standı yeni tasarımı ile dikkat çekerken,  bu yıl girişte tüm katılımcı ve ziyaretçileri Antalya Expo'nun çiçekleri karşıladı. Türkiye’den 60 katılımcının yer aldığı fuarda Türk Hava Yolları da 189 metrekarelik stand ile yer alıyor. WTM’de  Tanıtma Genel Müdür Yardımcıları Ahmet Temurci, Ramazan Çokçevik ve Londra Kültür ve Tanıtma Ataşesi Ali Selçuk Can temsil ediyor.

Londra Tanıtma Müşavirliği tarafından oluşturulan Antalya Expo tanıtım alanı daa ilk dikkat çeken noktalardan biri. Katılımcı ve ziyaretçiler ana girişin olduğu yerde bu özel çiçek alanı ile karşılanıyorlar. Expo'nun da etkisiyle İngiltere pazarında bu yıl Antalya vurgusu ön planda. Bakanlık geçen yıl Gelibolu 100. yıl köşesi oluşturmuştu.

Turizm Aktüel Dergisi de, her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneği bozmayarak fuara, İngilizce olarak hazırlanan özel sayıyla katılıyor. Türk turizmini ve işbirliği içinde bulunduğu partnerlerini Londra’da temsil eden Turizm Aktüel’in WTM Londra 2015 fuar özel sayısında; sektörün nabzını tutan haberler, yeni otellerin ve turizmcilerin tanıtıldığı röportajlar ve özel dosyalar yer alıyor.

İNGİLİZLERİN % 65’İ TÜRKİYE’YE PAKET TURLARLA GELİYOR

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Pazar Raporları Araştırması’na göre ise, Türkiye’ye gelen İngiliz turistlerin önemli bir kısmı paket turlarla bu seyahatini gerçekleştiriyor. Yüzde 65’i paket turlarla gelmeyi tercih eden İngilizlerin Türkiye’de tercih ettikleri destinasyonlar arasında Güney Ege’nin ağırlığı bulunuyor.

Tanıtma Genel Müdürlüğü Pazar Araştırmaları Raporu’na göre İngiliz turistlerin Türkiye’de tercih ettikleri destinasyonların dağılımı şu şekilde gerçekleşiyor:

-              % 61.8 Muğla

-              % 16 Antalya

-              % 14 İstanbul

-              % 4,4 İzmir

-              % 3.1 Aydın

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.