Travel Turkey İzmir 2018 başladı

TÜRSAB ve İZFAŞ ortaklığında düzenlenen ve turizmin devlerini buluşturan “Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi” bugün başladı.

06/12/2018 10:57
Travel Turkey İzmir 2018 başladı

Fuarın açılış konuşmasını; TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy yaptı. Açılışa; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere, milletvekilleri, yabancı misyon temsilcileri ve medya mensupları katıldı.

Açılış seromonisi ile başlayan ve 3 gün sürecek etkinlik boyunca, turizm sektörüne dair güncel bütün konular görüşülecek ve küresel bir iş ağı oluşturulacak. Bu sene 12'ncisi gerçekleştirilen fuarın partner ülkesi Makedonya, partner ili Diyarbakır oldu.

Altın bir yılı geride bırakıyoruz

Fuarın açılışında konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve ekibine gösterdikleri çaba nedeniyle teşekkürlerini sundu. Bağlıkaya, "Tüm turizm sektörü paydaşlarının enerjisi, turizme ve ülkemize olan aşkı ile altın bir yılı geride bırakıyoruz.

Sektörümüzün içinden gelen, her yönüyle tanıyan, bilen, değer katan sayın Bakanımızın önderliğinde 2019 yılında da rekorlara imza atacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Fuar kapsamında ilk defa seyahat teknolojileri için özel bölüm açıldı

Firuz Bağlıkaya, İzmir Travel Turkey Fuarı'nın en önemli artı değerlerinden birinin Türkiye'nin her bölgesinden gelen katılımcıları yurt dışından gelen hosted buyer'larla buluşturmak, bölgeler arası kalkınmaya destek sağlamak, Türkiye'nin en iyi şekilde tanıtılması ve pazarlanmasına yönelik platform oluşturmak olduğunu söyledi.

Fuar kapsamında ilk defa seyahat teknolojileri için özel bölüm açıldığını belirten Bağlıkaya, teknolojinin turizmde önemli değişimlere neden olacağını belirtti. Başkan Bağlıkaya, fuarda ayrıca Barselona akıllı şehir proje yöneticisi Eduard Martin Lineros'un tecrübelerini paylaşacağını dile getirdi.

Gastro İzmir Kongresi yapılacak

Bu yıl, Travel Turkey 2018 kapsamında gerçekleştirilecek bir diğer etkinlik ise, 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi "Gastro izmir" olacak. Bağlıkaya konuşmasında konuyla ilgili olarak da, "Gerek konuşmacıları, gerekse katılım sağlayacak ülke ve şehirler açısından gastronomi turizmi kongresi, uluslararası bir önem arz ediyor. Uyum içinde çalışmak çok önemli. Fuarın değerli işbirliklerine vesile olmasını diliyorum" dedi.

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.