Rusya'dan yerli turizm atağı

Rusya halkının "Milli daçası" Türkiye'yi ve gözü Rusya turizm pastasında olan diğer yabancı ülkeleri üzebilecek bir "erken uyarı" haberi daha: Kırım'ı topraklarına kattıktan sonra yerli turizmi canladırmak için hamle üstüne hamle yapan Rusya'dan çok önemli bir adım daha geliyor

31/12/2019 23:40
Rusya'dan yerli turizm atağı

Rusya'dan yeni "yerli turizm" hamlesi: Yüzde 13 ucuz, "sübvansiyonlu" tatil geliyor. "Rusya içinde tatil yapmak ucuzuluyor." Ülkenin resmi gazetesi olan Rossiyslkaya Gazeta, bu başlıkla yayımladığı haberde "Yurtdışında değil Rusya içinde tatil yapacak vatandaşlara sübvansiyon geliyor. Rusy sınırları içindeki tatiller fiilien yüzde 13 daha ucuza gelecek" denildi.

Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 9 Mayıs Zafer Bayramı'ndan hemen önce Bakanlar Kurulu'nda tartışmaya açılan yeni yasa tasarısına göre, bu indirim vatandaşlara "vergi indirimi" şeklinde sağlanacak.

Öneriye göre, turizm hizmeti satın alınırken uygulanan normal yüzde 13'lük verginin, tatil Rusya içinde yapılacaksa alınmaması isteniyor.  Bir başka maddede ise "sosyal turizmin geliştirilmesi" başlığı altında, işverenlerin çalışanlarına yurtiçinde tur hediye etmesi ya da indirim sağlaması durumunda, bunun faturasının şirketin ödeyeceği vergiden belli oranda düşülmesi öneriliyor. Rossiyskaya Gazeta'ya göre, tasarının yasalaşmasının gelecek yılı bulması bekleniyor.

Daha önce de Rusya turizm bakanlığına tekabül eden Rosturizm kurumunun eski başkanı Alekdsandr Radkov, yerli tur endüstrisi ile büyük işletmeler arasında koordinasyon sağlayarak toptan tur satışları yapan bir aracı kurum yaratılmasını önermişti. Böylece kitleler halinde Rusya'nın Karadeniz kıyılarında tatil yapanların arttırılması planlanmıştı. (Turkrus)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.