Kongre turizmi kritik öneme sahip

Türkiye’nin diğer ülkelere nazaran uluslararası kongre ve toplantılara öncelik vermesi gerektiğini belirten Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel Satış ve Pazarlama Direktörü Deniz Dikkaya “Oteller gelirlerinin neredeyse yarısını kurumsal işlerinden elde ediyorlar. Kongre turizmi kritik öneme sahip" dedi.

22/02/2018 13:54
Kongre turizmi kritik öneme sahip

Dünyanın üçüncü büyük kongre, toplantı ve etkinlik fuarı olan “ACE of M.I.C.E Fuarı”  İstanbul Kongre Merkezi’nde bugün kapılarını ziyaretçilere açtı. Dev fuara 40 ülkeden 15 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor. Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel Satış ve Pazarlama Direktörü Deniz Dikkaya “Oteller gelirlerinin neredeyse yarısını kurumsal işlerinden elde ediyorlar. Bu özelliği ile Mice sektörü, ülkenin bozulan turizm imajını eski günlere taşıyacak” dedi.

Dünyanın en büyük turizm organizasyonlarından biri sayılan ‘ACE of M.I.C.E Fuarı İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayan fuarda; kreatif etkinliklerden etkinlik teknolojilerine, toplantı endüstrisi ve UNICEO Kurumsal Eğitim Programı’ndan DijiMICE oturumuna, yeşil etkinliklerden kurumsal tanıtımlara kadar geniş bir program katılımcıları bekliyor.

5 yıldızlı oteller için çok önemli 

Ace of M.I.C.E Fuarı’nın 5 yıldızlı oteller için çok önemli olduğunun altını çizen Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel Satış ve Pazarlama Direktörü Deniz Dikkaya, “MICE tüm dünyada hızla gelişen organizasyon faaliyetlerini kapsıyor.

Toplantılar, seminerler, kongreler vb kurumsal organizasyonlar önceden otel bütçelerinin içerisinde yüzde 10 civarında paya sahipken, bugün oteller gelir bütçelerinin neredeyse yarısını bu sektörden gelecek işlere ayırıyor” dedi.

KONGRE TURİZMİ KRİTİK ÖNEME SAHİP

Türkiye’nin diğer ülkelere nazaran uluslararası kongre ve toplantılara öncelik vermesi gerektiğini belirten Dikkaya, "Sektörün bir araya gelip, hâlihazırda bulunan birçok sorunu çözmesi gerekiyor dedi. Dikkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle 2016’da yaşadığımız malum olaylardan dolayı ülkenin zedelenen imajı ilk olarak ve en fazla MICE sektörünü etkiledi.

Güvenlik endişesi ile ülkemizden uzaklaşan yabancı organizasyonları kısa vadede geri kazanmak pek mümkün olmuyor. Ancak Ace of MICE Fuarı başta olmak üzere sektöre katkı veren proje üreten dernek ve kurumlar ile bu kaybı kısa zamanda telafi edecek ve artıya geçmesini sağlayacak profesyonellerimizin sayısı hızla artmaktadır.”

Fuara ikinci kez katılan Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, 2013 ve 2017 yıllarında aldığı “Türkiye’nin En İyi İş Oteli” ödülü ile ön plana çıkıyor. Ayrıca Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, 2017 yılında dillendirmeye başladıkları “Kalamış’ta hayat başka” mottosunu “Kalamış’ta toplantı başka” sloganı ile duyurmayı hedefliyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.