Yine iflas, yine mahsur turistler...

Kopenhag’da Martin Mortensen’e ait Otium Travel A/S adlı seyahat acentesi iflasını açıkladı. Seyahat acentesinin iflası ile 300 yolcu Türkiye’de mahsur kaldı. Acente yetkilileri Seyahat Garanti Fonuna başvurarak, Türkiye’de kalan yolcuların Danimarka’ya getirilmeleri için yardım talep etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yine iflas, yine mahsur turistler...

Seyahat Garanti Fonu, uçak ve otel birlikte paket seyahat alanların ve ayrıca iflasa karşı seyahat sigortası yaptıranların Danimarka’ya dönüş ücretlerinin fon tarafından karşılanacağını ancak sadece uçak bileti alanların dönüş ücretlerini kendilerinin karşılayacağını açıkladı.

Fon ayrıca iflastan önce bilet satın alanların ancak seyahate henüz gitmemiş olanların da paket satın almış olmaları durumunda fona başvurarak paralarını geri isteyebileceklerini bildirdi.

Seyahat Garanti Fonu Başkanı Birgitte Fjeldhold Otium Travel A/S’in iflasının kendilerini de şaşırttığını işaret ederek “Ağustos ayında durumları iyi gözüküyordu. Onun için biraz şaşırdık” dedi. Acentenin sahibi ise gelişmelerle ilgili bir açıklama yapmadı.(airporthaber)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.