Yeni Ufuklar Turizm’den, Skandal Sultanahmet turu…

Sektöre kan kaybını, işte bu -cıklar-cikler- yaşatıyor. Mesela, şimdi anlatacağımız olayda adı geçen acentacık! gibi. Olay, dün Sultanahmet’te yaşandı. Yeni Ufuklar tur acentasının Sultanahmet turu, velilerin kabusu oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
 Yeni Ufuklar Turizm’den, Skandal Sultanahmet turu…
Bahçelievler Atatürk İlköğretim Okulu için Tarihi Yarımada Turu düzenleyen Yeni Ufuklar seyahat acentası, taahütlerini yerine getirmeyince, gezi oldukça sorunlu başladı, öyle de devam etti.
 
Sabah saat dokuzda okulda olmaları istenen veliler ve öğrenciler, tam vaktinde servislerdeki yerini aldı. Ama arabalar, evrak eksiklerinden dolayı Bahçelievler Kaymakamlığı’ndan kalkış izni alamayınca, 2 saatlik sıkıntılı bekleyiş de başladı. Bu süre içinde pek çok kez kaymakamlığa gidildi, gelindi. Sonunda izin alındı ve saat dokuzda kalkması gereken servisler, saat 11’de Sultanahmet’e hareket etti.
 
Ama ondan önce, gezi duyurusundan bahsetmek gerekir: Okulda ilan olunan gezi programında, öğrenciler için 15 TL, veliler için 25 TL ücret karşılığı, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı ve Sultanahmet Camii’nin –cami tur kapsamında ama zaten giriş ücretsiz ! – gezdirileceği, velilere bir de bu fiyata dahil olarak Müze Kart verileceği taahüt ediliyor. Ama olay hiç de öyle olmuyor.

Gezide rahat edebilmek adına çanta taşımak istemeyen velilere daha önceden tur şirketi tarafından Müze Kart alabilmek için kimlik kartı ibraz etme zorunluluğu bildirilmeyince, kimlikleri evde kalan birçok veli, TC kimlik numarasını bildirmesine rağmen hem Müze Kart alamıyor, hem de ücret ödediği halde gezi programındaki mekanları ziyaret edemiyor.
 
Tur şirketi 25 TL karşılığı sattığı tura eklediği Sultanahmet Camii’ni, sanki ücrete dahilmiş gibi göstermekle kalmıyor, neye dayandığı belli olmayan bir kanıyla 10 TL olarak hesapladığı Müze Kart’ın 20 TL olduğu ortaya çıkınca, aradaki fark, velilerin Yerebatan Sarnıcı’na giriş ücreti olan paradan ödeniyor.
Böylece, Müze Kart alamayan ama hiç olmazsa Yerebatan Sarnıcı’na girebilecek olan veliler, ücretleri kendi izinleri dışında diğer velilerin Müze Kart farkı olarak yatırılınca, Sarnıca giremiyor.  Sarnıca girişte tüm velilere, içeriye girebilmek için ekstra 5 TL yatırmaları gerektiği duyruldu. Ancak Yerebatan sarnıcı zaten tur kapsamındaydı ve ücreti önceden ödenmişti ya da ödenmiş olmalıydı. Tabii ödenmediği de böylece ortaya çıktı. Burada da haklarını arayan veliler, bir sonuç alamadı ve yine rencide edildi.
 
Ama olay bununla sınırlı kalmıyor. Hakkını arayan ve Yeni Ufuklar tur acentasının yetkilisi! Hülya Hanım’la konuşmaya çalışan veliler, gayet lakayt, ilgisiz bir tutumla karşılaşıyor, hatta hakarete uğruyor. Olayın ardından tur şirketiyle görüşen okul, şimdi Yerebatan Sarnıcı’na giriş ücretleri kendi rızaları olmadan diğer velilerin Müze Kart farkı olarak yatırılan ve sarnıca giremeyen velilere 5 TL ödeyeceğini duyurmakla yetiniyor.
 
Burada önemli olan, rakamlar değil, yapılan sorumsuzluktur. Gezi düzenlemek ve ücretini toplamak kolay. Peki, sorumluluğunu üzerine aldığınız insanlara gerekli uyarıları yapmamak,  onları yarı yolda bırakmak, sorunu çözmek için uğraşmamak hangi profesyonelliğe sığar? Peki şimdi parasını peşin ödediği halde doğru dürüst hiçbir ziyaret gerçekleştiremeyen bu velilerin ödediği ücret ne olacak? Çektikleri eziyet ve yaşadıkları üzüntü yanlarına kar mı kalacak?

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.