Yeni Müdür Dursun'dan Topkapı'ya Ayasofya modeli...

Topkapı Sarayı Müze Başkanlığı görevine Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yerine Ayasofya Müzesi Başkanı Doç. Dr. Haluk Dursun getirildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yeni Müdür Dursun'dan Topkapı'ya Ayasofya modeli...

Ayasofya’da yaklaşık 7 yıldır görev yapan Dursun, Topkapı’da hem müze başkanı hem de müdür olarak görev yapacak. Çift başlılık meydana getirdiği için müze başkanlığı sistemine sıcak bakmayan Bakan Günay, Topkapı Sarayı’na Dursun’u müdür yetkilerini vererek atadı. Böylelikle imza yetkisi olmayan müze başkanlığı sistemi son buldu.

Ne yaptı, ne yapacak?

Ayasofya Müze Başkanlığı görevinden ayrılan Haluk Dursun,  ‘‘Bakan Bey’in açıklamasından öğrendim. Henüz resmi bir yazı gelmedi. Doçentlik tezim Osmanlı kurumları üzerineydi. Topkapı Sarayı da bu kurumlardan biri. Ayasofya Müzesi’ni akademik bir kurum gibi yönettik. Bahçedeki Sıbyan Mektebi müdür lojmanıydı. Burayı Ayasofya Araştırmaları Merkezi yaptık. İlk dersi Prof. Dr. Semavi Eyice ile beraber verdik. Ayasofya yıllığını çıkardık. Topkapı Sarayı’nın da benzer ihtiyaçları var. Bir Bilimsel Danışma Kurulu oluşturulmalı. Tarihçi, sanat tarihçi, turizmcilerden oluşan bilimsel kurul müzenin daha iyi yönetilmesini sağlayacaktır. ’’ (Radikal)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.