Uçaklarda pilotlara 'Alkolmetre' şartı...

Pilotların alkol denetlemesinden geçirilmesi için alkolmetrelerin pilot kabinine konulması isteniyor. Rusya’da son zamanlarda uçak kazalarının artması ve pilotların kanlarında alkol tespit edilmesi üzerine uçaklara alkol test cihazları konulacağı bildiriliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Uçaklarda pilotlara 'Alkolmetre' şartı...

Airnewstimes.com’un haberine göre; Rusya’da son zamanlarda uçak kazalarının artması ve pilotların kanlarında alkol tespit edilmesi üzerine uçaklara alkol test cihazları konulacağı bildiriliyor.

Rusya’da uçuşların daha güvenli hale gelmesi için birçok önlemin alınmasına yönelik çalışmalar sürerken, Rusya Ulaştırma Bakanlığı, Rusya Hava Kurumu ve Devlet Havacılık Komisyonu’nun hazırladıkları uçuş güvenlik kuralları ve alınacak olan önlemlerin en başında pilotların alkollü olarak uçağın başına geçmesinin önlenmesi geliyor.

Pilotların alkol denetlemesinden geçirilmesi için özel profesyonel alkol test aletleri temin edilmesi planlanırken, bunların uçak pilot kabinine konulması isteniyor. Yaklaşık bin 500 dolar gibi bir fiyatı olduğu belirtilen bu alkol test aletlerinin 3 saniye gibi çok kısa bir sürede alkol bulunup bulunmadığını ve miktarını belirlediği ifade ediliyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.