Türkiye, yazlık ev alımlarında ilk 10'da...

İngiltere’de gerçekleştirilen bir araştırma göre, yazlık ev alımları açısından dünyada en çok önerilen "10 destinasyon" arasında Türkiye de bulunuyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye, yazlık ev alımlarında ilk 10'da...

Telegraph gazetesi, "Yeni bir İspanya mı? Birçok kişi böyle düşünüyor, çünkü Altınkum gibi bölgelerde 40 bin sterlinden başlayan dikkate değer ucuz evler var" derken Türk müteahhitlerince yapılan yüzde 40 indirimlere vurgu yaptı.

Yazlık ev alımları açısından dünyada en tavsiye edilen "10 destinasyon" arasında Türkiye de bulunuyor. İngiltere’de gerçekleştirilen bir araştırma, İngilizlerin emlak alımlarının arttığı ülkeler arasında Türkiye de gösterildi. The Telegraph gazetesi, Türkiye’de "şimdi alın" tavsiyesinde bulunurken, "Yeni bir İspanya mı? Birçok kişi böyle düşünüyor" ifadelerini de kullandı.

İngiliz The Telegaraph gazetesi, yurt dışındaki en karlı yazlık alımlarına ilişkin bir araştırmanın bulgularını yayımlarken "başlıca 10 destinasyon" arasında Türkiye’ye de yer verdi.

Savills tarafından gerçekleştirilen ve şimdiye kadar türünün en büyük araştırması olduğu belirtilen araştırma, yurt dışında tatil evleri olan İngilizlerin sayısının, 2006 yılında 385 bin iken geçen yıl 430 bin gibi bir rekora ulaştığını gösterdi.

Haberde bu artışın, kriz nedeniyle emlak fiyatlarının Fransa’da yüzde 10 ve İspanya’da ise yüzde 50 gibi düşüşlere rağmen gerçekleştiğine dikkat çekildikten sonra emlak alımları için Fransa’nın "en popüler yer" olmayı sürdüğüne işaret edildi.

Buna karşın, Fransa’da emlak sahibi olan İngilizlerin sayısında yarıya yakın bir düşüş olurken ABD, Portekiz, İtalya ve Türkiye’de alımların arttığına vurgu yapıldı.

Araştırmaya göre, "Yurt dışında emlak alımı için en iki 10 yer" şöyle sıralandı: "Fransa, ABD, Portekiz, İtalya, Karayipler, İspanya, Kıbrıs, Türkiye, Yunanistan ve İsviçre."

-"TÜRKİYE’DE EMLAK ALIN"-

Gazete, yazlık alımları için belirlenen "en iyi 10 yer" için ayrı ayrı değerlendirmelerde bulunulduğu haberde Türkiye’ye ilişkin şöyle denildi: "Yeni bir İspanya mı? Birçok kişi böyle düşünüyor, çünkü Altınkum gibi bölgelerde 40 bin sterlinden (yaklaşık 114,400 TL) başlayan dikkate değer ucuz evler var. Buna ek olarak da, emlak danışmanları Buy Association, bazı müteahhitlerin orada inşaatı tamamlanmış ancak satılmamış daire ve villalar için yüzde 40 indirim önerdiklerini söylüyor.

Kira gelirleri ise yüksek çünkü ülkeye ucuz uçuşları hala artmaya devam ediyor. Uzun vadede akıllı olabilecek bir yatırım için şimdi alım yapın. Türkiye, yabancılar için yavaş ve alışılmadık olabilir. Diğer bazı devlet kurumlarının yanı sıra savunma bakanlığının da onayına ihtiyacımız olacak." (ANKA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.