Türkiye'nin 10 harikası, The Guardian'da...

İngiliz The Guardian gazetesi, Türkiye'nin en iyi 10 koy ve plajını belirledi. Listede Muğla'dan 8, Antalya'dan ise 2 plaj yer aldı. The Gurdian gazetesi, koy ve plajların fotoğraflarını yayınlayarak sunduğu haberde, plajlardan övgüyle söz etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye'nin 10 harikası, The Guardian'da...

Marmaris'ten Amos ve Hisarönü'nün bulunduğu listede, Fethiye'den Kelebekler Vadisi, Gemiler, Günlüklü, Kabak, Datça'dan Ovabükü ile Bodrum'dan Ortakent plajları güzellikleriyle en iyiler arasında yer aldı. Listede Antalya'dan da Çıralı ve Kaputaş plajları görülmeye değer yerler olarak gösterildi.

 

* AMOS

Amos Antik Kenti'ne 'anıt eser' tescili

 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla'nın Marmaris ilçeisndeki Amos Antik Kenti'ni "anıt eser" olarak tescil etti. Marmaris'in Turunç beldesi sınırları içerisinde kalan tarihi 4 bin yıllık Amos Antik Kenti, "anıt eser" olarak tescillendi. Marmaris Ticaret Odası (MTO) tarafından temizlik, çevre ve yol düzenlemesi yapıldıktan sonra geçtiğimiz yılın Ekim ayında turizme açılan Amos Antik Kenti'nin "anıt eser" olarak tescillenmesinin ardından yurtdışında da tanıtılması için çalışma başlatıldı.
 
Amos Antik Kenti'ni gün ışığına çıkarıp, ziyarete açılmasını sağlayan MTO Başkanı Mehmet Baysal, "Amos'un uluslararası tanıtımı için çalışmalara başladık. Bu amaçla, Avrupa Birliği Kültürel Miras Ödülleri'ne başvurduk. Sonuçlarını bekliyoruz" dedi.

 

* HİSARÖNÜ

Türkiye'nin 20 yıl öncesini hatırlatan restoran ve küçük pansiyonlarıyla dikkat çeken Datça Yarımadası'ndaki Hisarönü, rüzgar sörfçülerinin de değişilmez adresi.

 

* KELEBEKLER VADİSİ

Yol ve binanın olmadığı, iki yüksek kayalığın arasında kalan Kelebekler Vadisi'ne Fethiye ve Ölüdeniz'den kalkan teknelerle ulaşılabiliyor..

 

* GEMİLER

Ölüdeniz yakınlarındaki Gemiler koyu övgüyle söz edilen yerlerden biri. Etrafı çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili Gemiler, güzel restoranıyla sessiz sakin bir koy.

 

* GÜNLÜKLÜ

Koyun sürülerinin plaja indiği, etrafı çam ormanlarıyla kaplı Fethiye'nin Günlüklü koyu, doğayla baş başa kalmak isteyenler için iyi bir seçenek.

 

* KABAK

Kelebekler Vadisi'nden çıkılan patika yolla ulaşılabilen Fethiye'deki Kabak Plajı'nda birkaç kamp alanının dışında hiçbir şey bulunmuyor.

 

* OVABÜKÜ

Ovabükü koyu, küçük lokanta ve pansiyonları, plajının parlayan çakıl taşlarıyla, Datça Yarımadası'na gizlenmiş üç koydan en güzeli olarak gösteriliyor.

 

* ORTAKENT

Su kayağından yelkene kadar pek çok su sporunun yapılabildiği Bodrum'daki Ortakent plajı, büyümeyen çocuklar için iyi bir tatil seçeneği olarak sunuluyor


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.