Turizmin devlerinden 'Tertemiz' kampanya...

Rixos'tan The Marmara'ya Hillside'dan Dedeman'a kadar büyük otel zincirleri destek verdi, bir yılda 50 ton atık sabun toplanarak dönüştürüldü. Proje kapsamında hapishanelerden yetimhanelere bakım evlerinden yatılı okullara kadar pek çok kuruma ücretsiz sabun dağıtıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmin devlerinden 'Tertemiz' kampanya...

Turizmciler destek verdi, otellerdeki atık sabunlar toplanıp dönüştürülerek yetimhane, hapishane bakımevleri ve yatılı okullara ulaştırıldı. Turizm profesyonellerinin üye olduğu Skal International'ın Antalya Kulübü Çevre Komitesi tarafından projelendirilen 'Küresel Atık Sabun Projesi' kapsamında bir yılda 50 ton sabun toplandı.

Projeye Türk turizminin devleri IC Hotels, Gloria Hotels, Dedeman, The Marmara, Paloma, Hillside, Polat, Titanic, Crystal, Rixos, Byotell ve Letoonia büyük destek verdi. Destek sadece otellerle sınırlı kalmadı, Sabancı Üniversitesi, Han Kozmetik, Özkaya Sabun ve ABM Grup da 'Bu işte biz de varız' dedi. Toplanan atık sabunlar geri dönüştürülerek, hapishanelerden yetimhanelere, görme engelli okullarından yaşlı bakım evlerine ulaştırıldı.
 
DÜNYAYA DA GÖNDERİLECEK...
 
Projenin fikir babalarından ABM Grup İş Geliştirme Direktörü Emir Hepoğlu, 'BIX Kurumsal Genel Müdürü Bülent Dokuzluoğlu, Rixos Lares Genel Müdürü Cüneyt Kuru, projeyi birlikte geliştirdik' dedi. Hepoğlu, 'Toplanarak dönüştürülen sabunların doğal felaketlerin dünya genelindeki tüm mağdurlara ulaştırılması amaçlanıyor' dedi.
 
Somali'ye sabun göndermek istedik ama sıvı sabun istediler...
 
Somali'ye on binlerce sabun yollamak için harekete geçtiklerini belirten Hepoğlu, şöyle devam etti: 'Ancak yetkililerin katı sabun yerine sıvı sabun tercih ettiklerini öğrendik. Bunun üzerine üyemiz olan otellerden bu şekilde de yardım talep ettik. Şimdilerde bu çalışma da hızlı gayet hızlı bir şekilde yürütülüyor.'

 

Simav'da 10 bin depremzedeye ulaştık...

Son olarak Simav depremi sonrası bölge yetkilileri ile bağlantıya geçtiklerini belirten Emir Hepoğlu, 'On binlerce sabun mağdur insanlarımıza ulaştırıldı. Projenin daha da geniş kitlelere ulaşması ve adının hakkını vermesi için yardımlarını yurtdışına da yönlendirmesi lazım. Akdeniz çanağı ve Kuzey Afrika ülkelerinden başlayarak, yardım yelpazesini genişletmeyi düşünüyoruz' dedi.

50 ton atık sabun toplandı...

Proje ile 50 tona yakın sabun toplandığını vurgulayan Hepoğlu, 'Ancak bu toplanan sabunlardan sadece belirli bir kısmı geri dönüştürülebilmiş durumda. Bazı tesisler hiç kullanılmamış sabun da hediye ederek destek oluyor' dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.