Turizmciler, Universiade 2011 için atağa geçti...

Bu yıl 25'incisi düzenlenecek "2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları" ile turizmde büyük bir patlama yaşanacağını bekleyen Erzurum'daki turizmciler, misafirlerine en iyi hizmeti sunabilmek için yoğun bir çalışma içinde.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmciler, Universiade 2011 için atağa geçti...

Erzurum 2011 UNIVERSIADE için otellerinde birçok yenilik yapan işletme sahipleri, organizasyondan sonra Palandöken Kayak Merkezi'nin Türkiye ve dünyada sayılı kayak merkezlerinden biri olacağını düşünüyor.

 

Kente gelen turistleri en iyi şekilde ağırlayabilmek için Palandöken Dağı'ndaki bazı otellerde ilk kez kral daireleri oluşturulurken, Antalya ve İstanbul'dan dünya mutfağına hitap eden aşçılar getirtildi.

 

Palandöken Dağı'nda bulunan Palan Otel Genel Müdürü Leyla Mutlutürk, 2011 Winter UNIVERSIADE için otellerinde bir çok yenilik yaptıklarını belirterek, otelin hemen hemen çehresini tümüyle değiştirdiklerini söyledi.

 

Otellerinin, odalarına kadar tümüyle yenilendiğini belirten Mutlutürk, gelen misafirlerinin iyi vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla ilk kez kral daireleri yaptıklarını, en iyi şekilde ağırlayabilmek için de Antalya'dan ve İstanbul'dan dünya mutfağına hitap eden aşçılar getirdiklerini ifade etti.

 

-''KIŞ TURİZMİNDE ÇOK BÜYÜK BİR PATLAMA YAŞANACAK'-

 
Özellikle 2011 Winter UNIVERSIADE'den sonra turizmde büyük gelişme kaydedileceğini anlatan Mutlutürk, ''2011 UNIVERSIADE'den fazla bir beklentimiz yok. Ancak 2011 UNIVERSIADE ile birlikte Erzurum, Palandöken Kayak Merkezi sürekli gündeme getirildi. Bu büyük bir fırsat oldu. Biz de gelen misafirlerimizin memnun ayrılması için yoğun bir çalışma yaptık'' dedi.

 

2011 UNIVERSIADE'den sonra özellikle kış turizminde büyük bir patlamanın yaşanacağını savunan Mutlutürk, şunları kaydetti:

 

''Çünkü Erzurum'a kış turizmiyle ilgili çok büyük yatırımlar yapıldı. Atlama kuleleri, artistik buz paten pistleri, buz hokeyi salonları, curling salonları yapıldı, Konaklı ve Kandilli'de yeni pistler ilave edildi. Bunlar da Türkiye'de kış sporları merkezi olarak, hepsinin bir arada bulunduğu tek yer Erzurum. Spor tesislerinin, şehir merkezine ve havaalanına da çok yakın oluşu tabii Erzurum'un bu konuda daha büyük bir rağbet edilmesine neden oluyor. Bu Erzurum için gerçekten güzel bir olay.''

 

Erzurum'da önceki yıllardan farklı olarak kış sporlarının merkezi olması yönünde daha kapsamlı çalışmalar yapıldığını anlatan Mutlutürk, ''Bu nedenle curling, buz hokeyi, paten ve artistik paten grupları olan takımların buralarda kamp yapmalarını bekliyoruz. Atlama kulelerinde çalışma yapacak bir çok yerli ve yabancı grupların da buraya gelmeleri bekliyoruz'' diye konuştu.

 

2011 Winter UNIVERSIADE döneminde otellerindeki doluluk oranının yüzde 100 olduğu söyleyen Mutlutürk, yeni taleplerin geldiğini ancak otellerinin dolu olduğu için taleplere cevap veremediklerini dile getirdi.

 

-''PALANDÖKEN, DÜNYANIN SAYILI KAYAK MERKEZLERİ HALİNE GELECEK''

 
Dedeman Ski Logde ve Dedeman Ski Resord otellerinin Genel Müdürü Nuri Avşarer de özellikle 2011 Winter UNIVERSIDE kapsamında gelecek misafirlerin ve 2011 UNIVERSIADE Genel Koordinasyon Kurulu'nun talepleri doğrultusunda, otellerinde bir takım aktiviteler ve yeni yapılar ilave ettiklerini söyledi.

 

2011 UNIVERSIADE ile Palandöken Kayak Merkezi'nin yurt dışında da çok duyulan bir kayak merkezi haline geleceğine dikkati çeken Avşarer, ''Erzurum'u kayak merkezi olarak değil, artık kış sporlarının merkezi olarak tanımlamak gerekiyor. 2011 UNIVERSIADE kapsamında yapılan yatırımların, Erzurum'u ve Palandöken Kayak Merkezi'ni ülkemizin ve dünyanın sayılı kayak merkezleri haline getireceğini inanıyorum. Tabii bu da buradaki yatırımcı ve işletmeciye fayda sağlayacaktır'' şeklinde konuştu.

 

2011 UNIVERSIADE organizasyonun, Erzurum ve turizmcilerin kaderini değiştireceğine inandığını dile getiren Avşarer, ''Yapılan bu yatırımların, 2011 ile sınırlı kalmayıp, ondan sonra da devam etmesi, sürdürülebilir olması çok önemli. Yatırımcılar olarak, bir yerel idarede gereken katkıyı koyduktan sonra turizm işletmecilerinin mutlaka kaderi değişecektir'' diye konuştu.

 

Oyunlar döneminde hemen hemen bütün otellerde doluluk oranın yüzde 100 civarında olduğunu vurgulayan Avşarer, 6 Şubat'tan itibaren doluluk oranlarında bir çözülme olacağını dile getirdi.

 

-''2011 SONRASI İÇİN BİR PROGRAM GELİŞTİRİLMELİ''-

 
2011 UNIVERSIADE'den sonra, turistlerin Erzurum ve Palandöken'e çok daha fazla ilgisinin olacağını kaydeden Avşerer, şöyle devam etti:

 

''Daha fazla kapasite, daha fazla insan getirmek, gelen insanları mutlu etmek, bütün misafirleri memnun kılmak gibi şeylerin yanından tabii ki herkesin isteği para kazanmaktır. Yatırımcı da turizmci de doğal olarak bu dönemi en rantabl şekilde değerlendirerek, bunu paraya çevirmesi gerekiyor. Bunu bir katkı olarak değerlendirmek gerekiyor. Bunun için de hep birlikte oturup bir program geliştirmeliyiz. Özellikle 2011'den sonra bunun devam etmesini sağlamak, Erzurum'u bundan sonra nasıl şekillendirilmesi gerektiğini konuşmak için 6 Şubat'tan itibaren bir çalışma başlatmak gerekiyor.'' (HT)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.