Turizm sektörü, kredi kullanımına erken başladı...

Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED), üyelerini yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında bilgilendirmek için Garanti Bankası sponsorluğunda başlattığı seminerler dizisinin ilki Antalya’da gerçekleştirildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm sektörü, kredi kullanımına erken başladı...
Seminerde; yeni Türk Ticaret Kanunu’nun yanısıra, “Mali Yapılandırma Kanunu”, “Turizm İçin Yeni Finansal Teknikler” ve “Turizm Sektöründe Teşvik Uygulamaları” gibi konularda da uzman ve akademisyenlerce katılımcılara bilgiler verildi ve soruları yanıtlandı.
 
Antalya-Belek’teki Letoonia Golf Resort’ta gerçekleştirilen seminerin açış konuşmasını yapan TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, “Türkiye ekonomisi için önemi her geçen gün artan turizm sektörünün geleceğine yönelik hedefler ve beklentileri, dış dinamikler kadar iç dinamikler de etkilemektedir. Yeni Türk Ticaret Kanunu da bu iç dinamiklerden biridir ve belirleyici önemdedir. Bu çerçevede biz özelde TÜROFED üyelerine, genelde de sektörümüze yönelik olarak destekleyici, bilgilendirici ve katkı sağlayıcı çalışmalara öncülük etmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu etkinlikler bu yaklaşımımızın bir örneğidir ve umarım yararlı olacaktır.” dedi.


Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Koordinatörü Esra Kıvrak, bu yıl turizm sektöründeki canlılığın kredi kullanımlarına da yansımaya başladığını söyledi.

Turistik tesislerin yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Koordinatörü Esra Kıvrak, turizm sektörünün şimdiden canlanmaya başladığını belirtti. Turizm sektörünün dünya ekonomisini olumsuz etkileyen zorlu dönemi daha az hasarla atlattığını dile getiren Kıvrak, 2010’la birlikte turizmde iyiye gitmeye başlayan işlerin 2011 yılında da dünyadaki gelişmelere paralel olarak çok daha iyi olacağını söyledi. Rakamların da turizm sektöründeki bu gelişmeleri teyit ettiğini kaydeden Kıvrak, şöyle devam etti: "2010 yılında Türkiye’yi 28,5 milyon yabancı ülke vatandaşı ve 4,5 milyon gurbetçi vatandaşımız ziyaret etti.
Yani ülkemize toplam 33 milyon ziyaretçi geldi. 2010’da Antalya’yı 9,7 milyon kişi ziyaret etti. Türkiye’ye gelen ziyaretçilerin üçte birine Antalya ev sahipliği yaptı." Kıvrak, Antalya’nın ‘Türkiye’nin turizm başkenti’ olma özelliğini sürdürdüğünü, bu özelliğini daha da büyüyerek devam ettireceğini dile getirdi.

Turizm sektörünün şimdiden canlandığını da işaret eden Esra Kıvrak, "Ülkemizin en önemli döviz girdi kaynağı turizm sektörü, dinamizmini işlerine de yansıtmak için var gücüyle çalışıyor. Biz de Garanti Bankası olarak, sektörün yanındayız.” ifadelerini kullandı. Turizm ve turizmin desteklediği 40’ın üzerindeki sektöre destek verdiklerini kaydeden Kıvrak, birçok tesisin yatırımı ve işletmesi için sektöre özel yapılandırılmış uzun vadeli yatırım kredileri sağladıklarını aktardı. Bu çerçevede Antalya Havalimanı projesini finanse ettiklerini hatırlatan Kıvrak, “Ayrıca Avrupa ve Rusya’dan Türkiye’ye turist getiren operatörlerin organizasyonlarına da aracılık ettik. Bu kapsamda transfer edilen dövizin yaklaşık yüzde 37’si Garanti Bankası aracılığıyla Türkiye’ye geldi.”dedi.


TÜROFED Başkanı Ahmet Barut da, seminerin ilkinin Antalya’da yapıldığını, bundan sonra Muğla, Bursa, Ankara, Adana, İzmir ve Kapadokya’da da düzenleneceğini bildirdi.


 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.