Turizm Hainleri kimler?

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın oteller ve benzer konaklama yerleri sahiplerinden oluşan 40 kişilik grubu, turistlerin Antalya şehir merkezine gelmeme nedenleri tartışıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm Hainleri kimler?
Üyeler, turistleri rehberlerin “Bireysel olarak şehre inerseniz can güvenliğinize güvence veremeyiz” diyerek korkuttuklarını dile getirdi.

Yılda 10 milyon turistin geldiği Antalya’da turistlerin kent merkezine gelmemesi nedeniyle esnafın bu sektörden yeterince yararlanamadığı yıllardır dile getirilirken, sonunda hastalığa teşhis kondu. ATSO’nun Osman Ayık, Erdal Tontu, Yeliz Gül Ege, Abdullah Keleş, Mehmet İçli, Bozkurt Atila, Mehmet Cender’den oluşan 40 Grup üyeleri, turistlerden gelen şikayetlerde, tesis dışına bireysel olarak çıkamadıklarından yakınıldığını vurguladı.

Turistlerin bireysel olarak ören yerlerine gitmek, şehir merkezinde alışveriş yapmak gibi taleplerine karşılık acente rehberlerinin, turistlere şehir merkezinde gasp edilebilecekleri, can ve mal güvenliğinin olmadığı gibi ülke imajını zedeleyen sözlerle korkutulduklarını anlatan ATSO 40 Grup üyeler, bu tür imaj yaratanların çoğunluğunun kokartları olmadığı halde yabancı dil biliyor diye kaçak çalıştırılan rehberler olduğunu, bu konuda bakanlığın denetimlerini artırması gerektiğini söylediler.

Ruslar, Almanları Geçti
 
ATSO’nun aylık dergisi Vizyon’da derlenen bilgilere göre, Antalya’ya gelen turistlerin başını Ruslar’ın çektiği, Almanların ise ikinci sıraya düştüğü bildirdi.
Vizyon’a göre, 2010’da 2 milyon 300 bin ile Ruslar birinci, bir milyon 899 bin ile Almanlar ikinci sırada yer aldı. Bütün ülke turistlerinin sayısı artarken, İsrail’den Antalya’ya gelen turist sayısında 2009’a göre azalma oldu. İsrail’den 2009’da 143 bin turist gelirken, Mavi Marmara Gemisi sorunundan dolayı bu rakam 45 bine düştü. Turizmde üçüncü sırayı Hollanda, 4. sırayı ise İngilizler alıyor. 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.