Turistlerin Atatürk hayranlığı...

Muğla'nın Bodrum İlçesi’ne yaklaşık 20 yıldan bu yana birlikte tatile gelen İngiliz ve Norveçli aile, Atatürk ve Türkiye hayranlığı ile görenleri mest ediyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turistlerin Atatürk hayranlığı...

Çocukları ile birlikte vücutlarının çeşitli bölgelerine Atatürk fotoğrafı, imzası ve Türk bayrağı dövmeleri yaptıran aileler, "Emekli olur olmaz Bodrum’a yerleşeceğiz. Burada çok güzel dostluklar kurduk. Bodrum ve Türkiye ikinci değil birinci vatanımız olacak" dedi.

Norveç’in başkenti Oslo’dan tatile gelen petrol mühendisi 35 yaşındaki Kjetil Kristophersen, eşi 32 yaşındaki Signe, çocukları 10 yaşındaki Hilde ve 11 yaşındaki Dan ile İngiltere’nin başkenti Londra’dan tatile gelen öğretmen, 45 yaşındaki John Letch ve eşi, 40 yaşındaki Sharon Letch, Atatürk’e hayran.

İki aile ve çocukları göğüslerinin üzerine, boyun, kol, kalplerinin üzerine, karın ve vücutlarının çeşitli yerlerine yaptırdıkları Atatürk portresi, imzası, ay yıldız ve Türk bayrağı dövmeleri ile ilgi çekiyor. Atatürk ve ay-yıldız kolyeleri takan, yaklaşık 20 yıldan bu yana tatillerini birlikte Gümbet’te geçiren Ksirtophersen ve Letch aileleri esnafın da sevgi ve övgüsünü kazandı. Gümbet’de işletmeciliğini Yalçın Oter’in yaptığı ’Beaty Box’ isimli güzellik salonunda 20’inci yılını Türk bayrakları ve Atatürk fotoğrafları ile kutlayan aileyi Bodrumlu esnaf da yalnız bırakmadı.
 
"ARTIK BİRİNCİ VATANIMIZ TÜRKİYE"
 
Sadece vücutlarındaki dövmelerle değil İngiltere’deki evlerinin salon ve odalarında da dev Türk bayrakları ve Atatürk fotoğrafları bulunduğunu belirten John Letch, şunları söyledi: "20 yıl önce annem ve babamla Türkiye’ye tatile geldiğimizde her yerde Atatürk posterleri ve heykelleri görüyorduk. Sorduk, öğrendik. Atatürk’ün Türkiye için yaptıklarını öğrenince, bir de Türk insanını yakından tanıyınca bu ülkeye ve bu yüce lidere aşık olduk. Bu nedenle sadece dövmeler değil, Atatürk bizim için bir yaşam felsefesi haline geldi. Kütüphanemiz Atatürk ve Türkiye kitapları ile dolu. Norveçli dostlarımız ile birlikte her yıl tatilimizi Gümbet’te geçiriyoruz. Burada çok sıkı ve kalıcı dostluklar edindik. Emekli olur olmaz ilk işimiz ev satın alıp Bodrum’a yerleşmek olacak. Bodrum ve Türkiye ikinci değil birinci vatanımız olacak. O zaman Türk vatandaşı da olacağız."
 
"BİZDEN DAHA İYİ BİLİYORLAR"
 
Bodrum’da 14 yıldan bu yana güzellik salonu işleten ve iki ailenin daimi müşterileri olduğunu belirten Yalçın Oter ise, şöyle dedi: "Onlara bir sürpriz hazırlayarak 20’inci yıllarını kutladık. Atatürk ilke ve inkılaplarını bizden çok daha iyi biliyorlar. Dünyanın kabul ettiği, binlerce kilometre uzaklıktaki ülkedeki insanların hayranı olduğu bir liderimize biz bu kadar değer verebiliyor muyuz diye düşünüyorum. Vücutlarındaki ve ülkelerinde yaşadıkları kentlerde Türkiye’nin reklamını yaparak her yıl yüzlerce İngiliz ve Norveçli’yi buraya gönderiyorlar. Artık onlar bizden biri." (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.