Turistlere özel tramvay geliyor...

Karaköy Limanı'na ve Sultanahmet Meydanı'na ek tramvay durağı yapılacak. Özel olarak dizayn edilen bir tramvay, bu duraklar arasında turistleri taşıyacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turistlere özel tramvay geliyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) 1 Ocak’tan itibaren Tarihi Yarımada’daki 90 cadde ve sokağı yayalaştırdı.

 

Yayalaştırma ilk işgününde trafik sorununa neden olmadı. Bölgenin en yoğun caddelerinden Arpacılar Caddesi’nde uygulamanın etkilerini inceleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Biraz geç kalınmış bir uygulamaydı. Şehri ön plana çıkarırken esnafın da isteklerini gözardı etmiyoruz. Bölgedeki bazı caddeler İstiklal Caddesi gibi olacak” dedi.

 

Yayalaştırma projelerinin devam edeceğini, bazı dar caddelerin üstünün kapatılacağını belirten Demir, “Karaköy Limanı’na gelen büyük seyahat gemilerindeki yolcular için Karaköy Limanı’na ve Sultanahmet Meydanı’na ek tramvay durağı yapılacak. Özel olarak dizayn edilen bir tramvay bu duraklar arasında turistleri taşıyacak. Tarihi yarımadadaki yüzlerce otobüsün yükü azaltılacak” diye konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.