Turistik merkezlere 'Kioks' geliyor...

Yerli ve yabancı turistler için bölgenin rehberliğini sağlayabilecek ve bölge ile ilgili tüm bilgilere bir tek tuş ile ulaşılabilecek 19 kioks, Kapadokya'nın sayılı turistik merkezlerine konulacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turistik merkezlere 'Kioks' geliyor...

Türkiye'nin doğal tüf kayadan oluşmuş peribacaları ile tüf kayalara oyulu peribacaları ve yeraltı kent yerleşimleri ile en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde, yerli ve yabancı turistler için bölgenin rehberliğini sağlayabilecek ve bölge ile ilgili tüm bilgilere bir tek tuş ile ulaşılabilecek 19 kioks bölgenin sayılı turistik merkezlerine konulacak.

 

Kapadokya Turizm Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği ile Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından Ahiler Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı çerçevesinde, "Kapadokya'da kırsal turizmin geliştirilmesine yönelik kioks uygulaması" adı altında hazırlanan proje, Ahiler Kalkınma Ajansı'ndan da kabul gördü.

 

Kapadokya bölgesini ziyaret amacıyla gelen yerli ve yabancı turistlerin, herhangi bir rehber olmaksızın internet ortamında bölgenin doğal, tarihi ve turistik merkezlerinin fotoğraf, harita ve geniş bilgilerini Türkçe, İngilizce ve Japonca olarak hazırlanan bilgiler eşliğinde öğrenmesine imkan sağlayarak, yerli ve yabancı turist memnuniyetini artırmayı planlanan "Kapadokya'da kırsal turizmin geliştirilmesine yönelik kioks uygulaması" projesi ile Nevşehir kent merkezinin çeşitli birimlerine 9 adet olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin Kapadokya bölgesinde yoğunlukla ziyaret ettiği merkezlere de toplam 10 olmak üzere toplam 19 kioksun hizmet vermesi hedefleniyor.

 

Ahiler kalkınma Ajansının 298 bin 557 TL destek verdiği ve toplam bütçesi 350 bin TL olan proje, turizmdeki hizmet kalitesinin de artırılması için ciddi bir potansiyel güçte oluşturuyor. Projenin tamamlanmasından sonra 5 yıl içerisinde bölgeyi ziyaret edecek turist sayısının da yüzde 15 oranında artmasında etkili olabileceği belirtilen projede, bölgeyi ziyaret eden turistlerin yaklaşık yüzde 20'lik bölümünün kioks kullanımından yararlanması planlanıyor.

 

Önümüzdeki günlerden itibaren kuruluş işlemlerine başlanılacak Kioskların il merkezine yerleştirilenlerinden Nevşehir Belediyesi'ne borcu bulunan vatandaşlar da kredi kartları vasıtasıyla ödemeleri de gerçekleştirilebilecek. (Sabah)

 
Kiosk (Dokunmatik Bilgi Terminali) Nedir?
 
Kiosk sistemleri kabin içine gizlenmiş bir bilgisayar, dokunmatik bir ekrandan oluşan tanıtım, bilgilendirme, yönlendirme amaçlı kullanılan interaktif bir tanıtım ve hizmet terminalidir. Sistem tamamen dokunmatik olarak çalışmakta, ekranda beliren butonlara dokunularak istenilen

bilgilere ulaşılmaktadır.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.