Turist sayısına 'Gurbetçi dopingi'...

Her yıl Türkiye’ye tatil ve yakınlarını görmek amacıyla gelen gurbetçiler de artık gelen turist sayısına eklenecek. 1 milyon gurbetçi turist sayısına eklenecek böylece 31 milyon kişiye ulaşılacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turist sayısına 'Gurbetçi dopingi'...

Geçen yıl Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile turizm gelirleri konusunda yeniden hesaplama yöntemini belirleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı, toplam turist sayısının net olarak belirlenmesine yönelik olarak yine kurumla bir araya geldi. Bu çerçevede Türkiye’ye her yıl tatil amacıyla gelen yaklaşık 1 ila 1.5 milyon gurbetçinin toplam turist sayısına eklenmesi üzerinde mutabakata varıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Gener Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, yıl sonunda gelen turist sayısında yüzde 10 ila 12’lik artış beklediklerini belirterek, “Böylece 31 milyon kişiye ulaşacağız. Gurbetçi sayısının da eklenmesiyle 32.5 milyon kişiye ulaşıp 6’ncı İngiltere’nin yerine yükseleceğiz” dedi.

 

TANITIM BÜTÇEMİZ DÖVİZLE AZALDI...

Uluslararası piyasalardaki dalgalanmaların, Türkiye’nin tanıtım faaliyetlerini yürüten Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün bütçesinin olumsuz etkilediğini belirten Cumhur Güven Taşbaşı, “Bizim tanıtım bütçemiz Maliye Bakanlığı tarafından TL cinsinden veriliyor. Ancak yurtdışındaki işlerimizi yabancı kurla yapıyoruz. Bu nedenle dövizin değeri artıp TL’nin değeri azalınca 150 milyon TL olan tanıtım bütçesi 80 milyon TL’lere kadar düştü” diye konuştu.

Taşbaşı, buna rağmen Maliye’nin her yıl ilave ödenek ayırdığı bilgisini vererek, “Geçen yıl 20 milyon TL’lik destek çıktılar. Bakan Ertuğrul Günay da 20 milyon TL’lik katkı sağladı. Bunu Almanya başta olmak üzere İngiltere ve Rusya’da tanıtım için kullanıyoruz. Yine az paralarla çok büyük işler yapmayı gözlüyoruz” ifadelerini kullandı. (Ünsal Ereke)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.