Turist açığına 'Son dakika' formülü...

Turizmciler, azalan ziyaretçi sayısını 'son dakika rezarvasyonları' ile kapatacak. İç pazarda durgunluk yaşayan Muğla'nın Fethiye ilçesindeki turizmciler, Ramazan sonrası için çalışmalara başladı. Ramazan ayını yabancı turistlerle geçirmeyi planlayan turizmciler, bayramdan sonra iç piyasada hareketlilik yaşanmasını bekliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turist açığına 'Son dakika' formülü...

Ramazan ayının turizm sezonunun ortasına denk gelmesi yerli turist sayısının azalmasına sebep oldu. Ramzan ayını oruç tutarak geçirecek olan yerli turistler, tatil planlarını Ramazan Bayramı sonrasına erteledi. Ramazan ayını göz önünde bulunduran Fethiyeli turizmciler, yabancı pazarlardan son dakika rezervasyonları bulmaya çalışıyor. Büyük tur operatörleri ile görüşen turizmciler, erken rezervasyon avantajlarını Ramazan rezervasyonları için de sunuyor. Gözünü İngiltere ve Almanya pazarına diken Fethiyeli turizmciler, acentelerden olumlu cevap alıyor.

BÜYÜK OTELLERDE DOLULUK YÜZDE 100...

2013 yılı rezervasyon çalışmasına başlandığını aktaran Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Yavuz Torunoğulları, önümüzdeki sezonun bu yıldan kötü olmayacağını söyledi. Perşembe gününfden itibaren başlayacak Ramazan ayının özellikle iç piyasada durgunluk yaşanmasına sebep olacağını aktaran Torunoğulları, bu açığın son dakika rezervasyonları ile kapatılabileceğini ifade etti.

Bunun için yabancı tur şirketleri ile dirsek teması halinde olduklarını dile getiren Başkan Torunoğulları, Ramazan Bayramı'ndan sonra özellikle iç piyasada büyük hareketlenme beklediklerini kaydetti. Fethiye ve Ölüdeniz bölgesinde bulunan büyük otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını; fakat yerli turiste yönelik çalışan küçük otellerde yer yer boşluklar yaşanmaya başladığına anlatan Yavuz Torunoğulları, "Ramazan ayı bittikten sonra okulların açılmasına 1 ay kalıyor. Bu 1 ayı çok iyi değerlendirebiliriz. Ulusal medyada insanların dikkatini çekecek haberlerle bu süreyi dolu dolu geçirebiliriz. Bunun için bugünden Eylül ve Ekim aylarının planlarını yapmalıyız ki sezonu kurtarabilelim." diye konuştu. (Cihan)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.