TUI’den Rusya’ya yeni pazarlama politikası...

TUI, Rusya ve BDT ülkelerindeki satış ve pazarlama politikalarını yeniliyor. TUI üst orta segmente dönük lüks ürünlere ağırlık verirken, MosTravel daha ekonomik ürünlerle rekabetçi segmentlere dönük çalışacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TUI’den Rusya’ya yeni pazarlama politikası...

Birleşmeler ve satın almalar ile Rusya ve BDT ülkelerinde büyüme stratejisini hayata geçiren TUI gelecek dönemde lüks ve alt gruplara dönük farklı satış politikaları ile pazarda farklı bir konumlanmaya gidecek.

TUI ve Mostravel’ın farklı ürünleri pazarlayacağı sistemde; TUI markası daha çok 4 ve 5 yıldızlı ürünleri, Mostravel ise ekonomik ürünleri satacak. Mostravel’ın daha çok Mısır gibi destinasyonlarda ağırlık kazanacağı bekleniyor.

Öte yandan benzer uygulamanın Alman pazarı için de gündemde olduğu belirtilirken ürün müdürü Alex Loftus, ayrımın; Almanya’da TUI, 1-2-FLY ve İngiltere’de Thomson ve First Choice markaları arasında olacağını vurguladı.

TUI Rusya ve BDT’nin pazarlama sorumlusu Kaplunova Darya, yaptığı açıklamada grubun gelecek sezon 2 destinasyonda daha çalışmaya başlayacağını belirtti. grup kendi charter şirketini kurmayı planlarken İspanya Kanaryalar’a da uçuşlar başlatacak.

Öte yandan Kaplunova, TUI’nin bir acenteler ağı kuracağına da işaret ederken, halen Petersburg ve Moskova’da TUI markalı ürünleri sunan 200’den fazla olan satış ofislerinin yanında, Mostravel için de bir ağ kurmayı planladıklarını açıkladı. (tourexpi)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.