TL'yi turistlere turizmciler tanıtacak...

TL'nin simgesi için tanıtım çalışmalarına devam eden Merkez Bankası son olarak gündemine turistleri aldı. Banka turizm örgütlerine, TL'nin simgesini kullanmaları için destek isteyen bir yazı gönderdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TL'yi turistlere turizmciler tanıtacak...

Merkez Bankası, Türk Lirası'nın 1 Mart'ta kamuoyuna sunulan simgesi için turizm örgütlerinin desteğini istedi. Simgenin toplumun her kesimine ulaşmasında meslek örgütlerinin önemine dikkat çeken banka, fiyat, broşür, ilan, reklam ve tanıtımlarda TL'nin simgesinin tercihen parasal tutarın önünde yer almasının teşvik edilmesini istedi.

TL simgesinin karakter kodlama tablolarına dahil edilmesi, işletim sistemlerince yapılacak yazılım güncellemelerinde yer alması ve farklı yazı tiplerine eklenmesi için ilgili uluslararası organizasyonlar nezdinde gerekli girişimlerin bankanın koordinasyonunda gerçekleştirildiğini kaydeden Merkez Bankası Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Kunter, 'Paramıza kazandırılan itibarın perçinlenmesi ve dünyada bilinirliğinin artırılması açısından önem taşıyan Türk Lirası simgesinin tanıtılmasını, kullanımının yaygınlaştırılmasını teminen bankanın internet sitesinde TL simgesi sayfası yayımlanmıştır' ifadelerini kullandı.
 
Rakamın arkasına değil, önüne..
 
Kunter, şu taleplerin altını çizdi: 'Kurumunuz ve üyeleriniz tarafından hazırlanan-hazırlatılan genel ağ sitesi, bülten, rapor, dergi, reklam, tanıtım, ilan vb. yayınlar ile fiyat kataloğu, fiyat etiketi, broşür,  vb meteryallerde TL simgesinin tercihen parasal tutarın önünde yer alacak şekilde kullanımının teşvik edilmesi hususlarında katkılarınızı rica ederiz.' (Akşam)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.