THY Rusya'da geri adım mı attı? Rusça açıklama yayınladı

Türk Hava Yolları (THY), Rusya'dan transit yolculara yönelik bilgi notunu Rusça'ya çevirdi. Bu adım, Nisan ayında şirketin Rusları Latin Amerika'ya giden uçuşlardan çıkarmaya başlamasının ardından geldi.

24/04/2024 14:19
THY Rusya'da geri adım mı attı? Rusça açıklama yayınladı

THY, Latin Amerika'ya seyahat eden yolculara yönelik bilgi notunu, bilgilerin İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanmasından neredeyse iki ay sonra Rusça'ya çevirdi. THY'nin bu adımı, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Rus yolculara THY ile uçmayın uyarısından sonra gelmesi dikkat çekti.

Daha önce resmi açıklamaları Rusça yayınlamayı reddeden THY, Rusya'nın bu uyarısının ardından sitesinden yayınladığı açıklamada, Karakas (Venezuela), Mexico City ve Cancun (Meksika), Bogota (Kolombiya), Havana (Küba) ve Sao Paulo (Brezilya) havalimanlarına yapılan uçuşlarda uygulanabilecek ek tarama önlemlerini içeriyor.

Örneğin, Mexico City'ye seyahat eden yolcuların transit vizeye ve uçuşun transit olması durumunda başka bir uçuş için uçak bileti almaları gerekiyor. Ayrıca, yolculuk sırasında ücretli otel konaklaması ve varış noktasına gidiş-dönüş uçak bileti gibi belgeler de isteniyor. En az bir kurala uyulmaması durumunda yolcunun uçuşa alınmayabileceği belirtiliyor. Bu kurallar, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) web sitesinde bulunabilir.

Ankara'daki Rusya Büyükelçiliği, vatandaşlarına tazminat talebiyle dava açmalarını tavsiye etti

Mart ayının başlarında, THY, ek gereklilikleri İngilizce ve Türkçe olarak yayınlamış, ancak Rusça bir açıklama yapmamıştı. Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği basın servisi, THY'nin Rusça bilgi yayınlamayı reddettiğini bildirdi. Nisan ayında, Rusya Tur Operatörleri Birliği, üç Rus kadının Meksika'ya uçmasına izin verilmediğini açıkladı. SHOT Telegram kanalı, 19 Nisan'da yaklaşık 1.000 Rus'un İstanbul'dan Latin Amerika'ya uçmasına izin verilmediğini bildirdi.

Türkiye'deki Rusya Büyükelçiliği, transit yolculara erişimin reddedilmesiyle ilgili sorunlarla ilgili olarak Ruslara, THY hizmetlerini kullanmama uyarısında bulundu. Büyükelçilik, Türk Dışişleri Bakanlığı ile temas kurdu ancak henüz net bir yanıt alamadığını bildirdi. Ayrıca, havayolu çalışanlarının bazı durumlarda "tamamen doğru davranmadığı" konusunda da uyarıda bulundu.

Daha sonra, Ankara'daki Rusya Büyükelçiliği, Rus vatandaşlarının uçuşlara kabul edilmediğini belgelemek için THY'ye yazılı bir talepte bulunmalarını ve ayrıca taşıyıcıya ikamet ettikleri yerde tazminat talebiyle dava açmalarını tavsiye etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.