THY'nin direkt seferleri, İspanya turizmini baltaladı...

Türk Hava Yolları'nın (THY) Antalya'dan başlattığı Stockholm, Düseldorf ve Paris'e direk uçuşlar meyvelerini vermeye başladı. İsveç'in 30 futbol takımı, THY'nin direk Stockholm-Antalya seferi başlatmasıyla alt yapı takımlarıyla birlikte devre arasında Antalya'da kamp yapacağını açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
THY'nin direkt seferleri, İspanya turizmini baltaladı...
Ayrıca Türkiye'de 'zengin sporu' olarak bilinen ancak İsveç'te çok yaygın olan Golf sporu tutkunları da direk uçuşların başlamasıyla İspanya ve Portekiz yerine Antalya'yı tercih etmeye başladı. Uçuşlarla ilgili bilgi veren THY Stockholm Müdürü Bilal Tezcan, 3 Ekim'de başlayan ve haftada 1 gün gerçekleşen Stockholm-Antalya direk uçuşunun Mart ayında 2'ye ilerleyen aylarda ise günde 1 sefere kadar çıkacağını söyledi.

 

Yeni pazarlar oluşturmada THY'nin sorumluluk duygusu içinde hareket ettiğini, ülkenin imajı ve markalaşmasına katkı yapmaya çalıştığını ifade eden Bilal Tezcan "Şuan Türkiye'ye bir yılda 400 bin İsveçli turist geliyor. Yaptığımız pazar araştırmalarına göre biz bunun daha da geliştirilebileceğini düşünüyoruz. Bizim ülkemizde 'zengin sporu' olarak bilinen golf İsveç'te halk sporu gibi. 9 milyonluk ülkede lisanslı 600 bin golfçü var. Bunlar çoğunlukla rahat uçmak istedikleri için İspanya ve Portekiz'e gidiyorlardı. Çünkü rahatına düşkün olan bu insanları aktarmalar yoruyordu. Antalya'da çok güzel golf sporu yapma imkanları var. Biz direk uçuşları başlatınca golfçüler Antalya'yı tercih etmeye başladı." dedi.

 

THY'nin pazar oluşturmada tur operatörü veya seyahat acentesi gibi çalıştığına vurgu yapan Bilal Tezcan, İsveç'teki spor kulüpleri ile görüşerek şimdiden 30 futbol kulübünün alt yapı takımları ile birlikte Antalya'da kamp yapmaya ikna ettiklerini kaydetti. İskandinav ülkelerinden özellikle yaşlı ve hastaların sağlık turizmi için Antalya ve bölgesini tercih etmesi yönünde de çalışma içine girdiklerini anlatan Tezcan, "SPA'sı olan otelleri ve Antalya ve civarındaki kaplıcaları anlatıyoruz. Türkiye'deki bu imkanların hala bu bölgede keşfedilmediğini düşünüyoruz. Antalya'nın İspanya, Portekiz ve Yunanistan destinasyonları ile rekabet etme noktasında altyapısının olduğunu düşünüyoruz. Destinasyonların cazip olması için de direk uçuşların olması gerekiyordu. Bunu da gerçekleştirdik" diye konuştu.

 

THY Antalya Müdürü Ömer Durna ise direk uçuşların çok yeni olmasına rağmen memnuniyet verici olduğunu belirtti. İsveç'te sadece turistleri düşünmediklerini aynı zamanda burada yaşanan 100 bin civarındaki Türk vatandaşının da direk uçuşa sevindiğini aktaran Ömer Durna, "İsveç'te yaşayan Türklerin büyük bölümü Konyalı. Antalya-Konya ulaşımının kolay olmasından dolayı da direk uçuşlarımız memnunlukla karşılandı." dedi.


Geçen yıl başlayan Moskova uçuşu ve 2 ay önce devreye giren Stockholm, Düseldorf ve Paris direk seferleri ile Antalya'nın yurtdışı uçuşları açışından önem kazandığını vurgulayan Ömer Durna, Avrupa'nın diğer şehirlerine de direk uçuşlar için altyapı çalışmalarının devam ettiğini ve kısa sürede başka şehirlere de direk seferlerin başlayacağını kaydetti. (HT Ekonomi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.