Temel Kotil'den kadınlara kokpit çağrısı...

THY Genel Müdürü Temel Kotil, özellikle kadınlar için çok uygun bir meslek olan pilotluğa, kadın başvuru sayısının çok az olduğunu, bu sayının artmasını istediklerini dile getirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Temel Kotil'den kadınlara kokpit çağrısı...

Kotil, bir pilotun yetiştirilmesinin 100 Bin Dolara mal olduğuna dikkat çekerek, yılda 300 pilot yetiştirmeyi amaçladıklarını, bütçenin büyük kısmının eğitmenlere ayrıldığını belirterek, 4 yıllık üniversite mezunu olan, İngilizce bilen herkesin pilot olmak için başvurabileceğini ifade etti.

Özellikle kadınlar için çok uygun bir meslek olan pilotluğa, kadın başvuru sayısının çok az olduğunu, bu sayının artmasını istediklerini dile getiren Kotil, ''Aydın Çıldır Havalimanına açılacak uçuş okulumuzda ağırlıklı olarak kadın pilot yetiştirmek istiyoruz'' dedi.
 
Temel Kotil, pilot okulundan mezun olan kişilerin, hem Türkiye de hem de yabancı ülkelerde istihdam edileceğini belirterek, ''Ama mezun olan pilotlarımızı yurt dışına kaptırmayız. THY'de, iyi eğitim almış, testlerden geçebilen herkesi pilot olarak alabiliriz'' dedi.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.