Taşbaşı, yabancılara mülk satışına soğuk...

Turizm bölgelerinin ikinci konut olarak yabancılara satışından turizmden fazla gelir elde edileceği yönündeki haber ve yorumları eleştiren Taşbaşı, "Bunlar bizim turizmimize ciddi yaralar açar” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Taşbaşı, yabancılara mülk satışına soğuk...

Konaklama Zirvesi 2011’de konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, yabancılara ikinci konut satışları ve turizm ilişkisine dair görüşlerini paylaştı.

Uluslararası ticari organizasyon şirketi NASEBA,  Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) işbirliği ile Türkiye Konaklama Zirvesi düzenledi.

İstanbul Sheraton Maslak Otel’de yapılan Zirve’de konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, turizmde sürdürülebilirliğe vurgu yaptığı konuşmasında yabancılara ikinci konut satışları ve turizm ilişkisine de değindi.

Özellikle ulusal basında yabancılara ikinci konut satışı ile ilgili haberleri eleştiren Cumhur Güven Taşbaşı, turizm bölgelerinin ikinci konut olarak yabancılara satışından turizmden fazla gelir elde edileceği yönündeki haber ve yorumlara dikkat çekerek, “Aslında bunlara benim değil, sektörün cevap vermesi gerekir” dedi.

Mevcut hükümetin de yabancılara konut satışını desteklediğini, kendilerinin buna karşı olmadığını kaydeden Taşbaşı, ikinci konut satışı ile turizmin ilişkilendirilmesini eleştirdi. Taşbaşı, ikinci konut konusunun yanlış değerlendirildiğine dikkat çekti.

Yabancılara ikinci konut satışında Didim örneğini gösteren Taşbaşı, “Didim’in hali ortada! Konut fiyatları geçen zaman içinde aşağı düştü. Bunlar bizim turizmimize ciddi yaralar açar” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.