Tarihi Yarımada’da yeni otellere ihtiyaç var...

İstanbul’a gelen kültür turistinin özellikle Tarihi Yarımada’da konaklamak istediğini kaydeden BW The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, bölgede 50 veya 100 odalı otellere ihtiyacın olduğunu söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tarihi Yarımada’da yeni otellere ihtiyaç var...

Bunun gerçekleşebilmesi için de, Tarihi Yarımada bölgesindeki imar planının değişmesinin önemine değinen Recep Arifoğlu, mevcut imar planı ile ancak 15- 20 odalı butik otellerin yapılabildiğini belirtti. 

 

Son yıllarda sürekli bir yükseliş grafiği gösteren İstanbul’da, bu yıl da başarılı bir yıl yaşandığını ifade eden Recep Arifoğlu, şunları söyledi:

 

“Geçmişte, İstanbul genelinde, Nisan-Mayıs-Eylül-Ekim aylarında yoğunluk yaşanırken, şu an neredeyse yılın 11 ayında yüksek doluluklar gerçekleşiyor. Özellikle THY’nin uçtuğu destinasyonlardan ciddi artış gözlemliyoruz. Bir de, yakın komşumuz olan bazı ülkeler ile aramızda vizenin kalmasıyla, bu ülkelerden yüksek talep devam ediyor. Nitekim, rakamlar da bunu doğruluyor. Bu yılın ilk çeyreğinde, İstanbul’a gelen turist sayısı, bir önceki yıla oranla yüzde 18 artış gösterdi" dedi.

 

Oda fiyatları arttı

 

İstanbul’da özellikle kültür, kongre, alışveriş ve sağlık turizmi gibi alanlarda artan talebe paralel olarak oda fiyatlarının ortalama yüzde 10 civarında yükseldiğini belirten Recep Arifoğlu, İstanbul’a gelen turistin kişi başına yaptığı harcamanın da yüksek olduğunu kaydetti.

 

İstanbul’a gelen turistin yüzde 80’inin Tarihi Yarımada’ya uğradığını ve bölgeye olan talebin artarak devam ettiğini ifade eden Arifoğlu, bölgede ana caddelerin şık olmasına rağmen, halen ara sokaklarda, camları kırık ve terk edilmiş eski binalar gibi bakımsız ve çirkin bir görüntünün olduğunu belirtti. 

 

Turistlerin, ellerinde guideler ile bölgeyi keşfe çıktığına işaret eden Recep Arifoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Turistler, ellerinde guideler ile bölgeyi keşfe çıkıyor. Tarihi Yarımada da ana caddeler fevkalade güzel, ancak ara sokaklarda halen görüntü kirliliği mevcut. Mesela, yarısı yanmış ahşap bir binanın önüne, güzel bir reklam filmi asılarak bile, en azından perişan bina görüntüsü engellenebilir. Muhakkak, ara sokaklara, makyaj yapılması lazım."

 

Nitelikli yeme-içme tesisleri gerekiyor

 

Tarihi Yarımada’ya, nitelikli yeme- içme tesisleri gerektiğini bir kez daha gündeme getiren Arifoğlu, "Bölgemizde, nitelikli konaklama tesislerinin olmasına rağmen, halen yeterli sayıda nitelikli yeme-içme mekanları bulunmuyor. Genellikle orta yaş ve üst yaş grubunun tercih ettiği bölgemizde, aradığını bulamayan turistler de, akşamları kentin diğer bölgelerindeki mekanlara yöneliyor” şeklinde konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.