Sinema sahnelerine seyahat turizmi...

Film turizmi revaçta, sahnelerin çekildiği yerleri yakından göremeye gitmek yeni moda. Film turizmini yeni yükselen trend, filmler ile onların etkisiyle en çok ekstra turist çeken ülkeleri listelendi. Bu ülkelerin başkentinde Londra var!

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sinema sahnelerine seyahat turizmi...

Newsweek Türkiye’de Christopher Werth’in hazırladığı dosyaya göre, film meraklılarını cezbetme konusunda en başarılı millet İngilizler... Son dönemde film turizmiyle gözde ülkeler şunlar:

 

1- Da Vinci Şifresi, Sherlock Holmes, Robin Hood, Maç Sayısı gibi filmlerle İngiltere: Da Vinci Şifresi gibi gişe filmlerinin çekildiğimekânlara turlar düzenleniyor. Robert Downey Jr.’ın başrolünü oynadığı yeni Sherlock Holmes uyarlaması ve Russell Crowe’un rol aldığı Robin Hood, Charles Dickens’ın

romanından uyarlanan Disney’in Yeni Yıl Şarkısı, Londra’daki otel odalarını doldurmak isteyen İngilizlerin beklediği yapımlar.

 

2- Yüzüklerin Efendisi- Yeni Zelanda: Bu destansı üçlemenin çekildiği ülkede, filmdeki silah ve kostümler de incelenebiliyor. Red Carpet adlı şirket Tolkien’in “Orta Dünya”sına 12 günlük seyahatler düzenliyor.

 

3- Neşeli Günler-Avusturya: Her yıl Salzburg’u ziyaret eden ortalama 300 bin

turist, başroldeki Julie Andrews’un “Do-Re-Mi” şarkısını söylediği tepenin

önünde fotoğraf çektirebilmek için yarışıyor.

 

4- Tunus-Yıldız Savaşları: Filmin fanatikleri ülkeye bayılıyor.

 

5- Barselona Barselona - İspanya: Seyahat acentelerine göre Woody Allen’ın filminde şehrin adının geçmesi bile, ziyaretçi sayısını artırıyor. (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.