Simit, Turizme Açılıyor…

Geleneksel bir tadımız olan ve hızla yaygınlaşan simitle ilgili olarak Kültür ve Turizm İl Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili’nin başkanlığında Zeki Sami Özdemir (Un- İş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı), Aykut Okutur (Simit Sarayı Genel Müdürü), Yılmaz Yücel (Yücel Simit Pazarlama ve Satış Müdürü), Asude Şengül (Simit Projesi Tezi sahibi )ve Mehmet Ata Tansuğ (Turizmci) ’un katılımlarıyla Alay köşkünde bir toplantı yapılarak simidin turizm ile nasıl ilişkilendirileceği tartışıldı. Şu kararlar alındı:

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Simit, Turizme Açılıyor…

Simitle ilgili yapılacak olan belgeselin simit restoranlarında gösterilmesi, Yabancı dillerde, simidi tanıtan bir broşür hazırlanarak turizm danışma büroları, oteller vb. yerlerde dağıtılmasının sağlanması, Otellerdeki “kafe-break” lerde ürün olarak simidin yer almasının sağlanması, Simidin yanında içecek olarak öncelikle ince belli cam bardakta çay servis edilmesinin tercih edilmesi, bunun yanında şurup ve ayranla ikram edilebilmesi, gazlı içeceklerle tavsiye edilmemesi.

Simit için ''Coğrafi İşaret Tescil Belgesi” alınmasına yönelik çalışma yapılması Kültür ve Turizm İl Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili’nin konuyla ilgili açıklaması şu şekildedir: “Küresel ekonomik krizin yayıldığı bir dönemde simit – çay menülerinin öne çıkmasıyla dünyaya yayılma şansı artmaktadır. İstanbul’un geleneksel simidini öne çıkararak, alınan kararları uygulamaya koymaya gayret edeceğiz. “Simidi İstanbul’da Yemek Güzeldir” sözünü bir turizm sloganı olarak yaygınlaştırma çabası içerisinde olacağız.”

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.