Side'de hava gösterileri nefes kesti...

Antalya'nın gözde turizm merkezlerinden Side, geçen hafta 'Airshow Side' adlı havacılık şenliğine ev sahipliği yaptı. Organizasyonu yaklaşık 100 bin kişi izledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Side'de hava gösterileri nefes kesti...

Dünyanın sayılı hava akrobasi pilotlarından Ali İsmet Öztürk'ün yanı sıra yerli ve yabancı katılımcıların gösterileriyle renklenen organizasyonu yaklaşık 100 bin kişi izledi.Antalya'da ilk defa bir ilçede havacılık şenliği düzenlendi. Şenlik havacılık tutkunu Side Belediye Başkanı Kadir Uçar'ın, birkaç ay önce Pilot Ali İsmet Öztürk ile tanışması sonrası planlanmış.

1985'te Hava Harp Okulu 'nu kazanan, sonra da İzmir Gaziemir'de uçuşlara katılan Uçar'ın tutkusu, okuldan ayrıldıktan sonra da devam etmiş. Uçar, eline geçen ilk fırsatı değerlendirerek belediye başkanlığı döneminde (2002-2003) 2 yıl üst üste Türk Yıldızları'nı ilçeye davet etmiş ve gösteri yapmasını sağlamış. Daha büyük bir organizasyonun hayalini kuran Başkan Uçar, başarısı nedeniyle hayran olduğu Pilot Ali İsmet Öztürk ile tanışınca Airshow için kolları sıvamış.

Başkanı Kadir Uçar'ın, Ali İsmet Öztürk ile planladığı havacılık şenliği, 2 ay gibi kısa sürede hayata geçti. Organizasyonda, beklentilerin üzerinde performans sergilendi. Amerikalı ünlü akrobasi pilotu Barrett Brummett'in gösterisi, özel jetlerin yanı sıra paramotor uçuşları, paraşüt atlayışları, yangın söndürme helikopteri ile model uçak ve helikopter şovları, 3,7 kilometre uzunluğundaki Side sahilini dolduran yaklaşık 100 bin kişi tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Ali İsmet Öztürk'ün, kendi tasarımı 407 beygir gücündeki uçağı 'Mor Menekşe' ile sunduğu gösteride adeta nefesler tutuldu. Yerden 3 metre yükseklikteki kurdeleyi uçağıyla kesen Öztürk, izleyicilerden büyük alkış aldı. Havacılık şenliğinde akrobasi uçuşlarının yanı sıra, Türkiye model helikopter şampiyonu Emir Yanar'ın sunduğu gösterilere ilgi de büyüktü.

Gösterilerde çok dikkat çeken biri daha vardı: Başkan Uçar'ın 7 yaşındaki kızı İpek... Ali İsmet Öztürk ile uçağa binerek gökyüzünde taklalar atan İpek, yaşadığı heyecanı sevinç gözyaşlarıyla anlattı.

Tamamen sponsorların desteğiyle gerçekleştirilen şenliğinde 50 bin Euro harcanmış. Gelecek yıl mayıs veya haziranda gerçekleştirilecek şenliğin ikincisi için çalışmalar ise şimdiden başlamış. Başkan Uçar ikinci organizasyonda büyük sürprizlerin yaşanacağını söylüyor. Uçar'dan Türk Hava Kuvvetleri'nin gururu Türk Yıldızları ve Solo Türk'ün uçuşlarıyla renk katacağını öğreniyoruz. Helikopterden atlayan dalgıçlar da denize atılan cisimleri bulmaya çalışarak şenliğe ayrı heyecan katacak. Ancak Başkan Uçar, 1 hafta sürmesi kararlaştırılan şenlikte, deniz uçakları ve hava balonlarının gerçekleştireceği gece şovları gibi ilginç etkinliklere de yer vermeyi planlıyor.

Side'de 160 bin yatak kapasiteli 340 otel bulunuyor. Antalya'daki turizm pazarının yüzde 30'una sahip ilçe, en yüksek konaklama ücretlerine rağmen en uzun süre doluluk oranına sahip olması nedeniyle 'Antalya'nın pırlantası' olarak gösteriliyor. Side, yüzde 96'lık doluluk oranıyla mart-kasım döneminde yerli ve yabancı turistlere hizmet sunuyor. İlçeye en çok Almanlar ilgi gösterirken bunu Ruslar ve İskandinav ülke vatandaşları izliyor. Başkan Uçar, turizm potansiyeli yüksek ilçede düzenlenen Airshow'un gerek Antalya gerekse Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağladığını söylüyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.