Sağlık turizmi, bire 25 veriyor...

Sağlık turizminin getirisi, diğerlerine göre 25 kat fazla. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "Türkiye bu açıdan, stratejik konumuyla önemli bir potansiyel" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sağlık turizmi, bire 25 veriyor...

Sağlık turizminin diğer turizm çeşitlerine göre önemli bir üstünlüğü de ülkeye kazandırdığı katma değerin, ortalama diğer turizm çeşitlerine göre 25 kat fazla getirisinin olduğunu belirten Çağlayan,Türkiye'nin, stratejik konumu ile Avrupa ülkelerinden, Balkanlar'dan, Orta Doğu'dan kolaylıkla ulaşılabilen bir ülke olması nedeniyle sağlık turizmi için önemli bir potansiyel teşkil ettiğini söyledi.

 

Çağlayan, 2007 yılında Avrupa ve Ortadoğu'dan yaklaşık 140 bin medikal turist çeken Türkiye'nin bu yıl 245 bin medikal turist çekmesinin beklendiğini belirtti.

 

Yüksek öğretim kuruluşlarının yabancı öğrencilerin Türk üniversitelerini tercih etmelerini sağlamak amacıyla yapacakları tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin de destekleneceğini kaydeden Çağlayan, şöyle devam etti:

 

''Yüksek öğrenim kurumlarımızın yurt dışında yapacakları tanıtım faaliyetleri yüzde 50 oranında ve yılda 300 bin dolara kadar desteklenecektir. 2010 yılında 20 üniversitemizin bu Tebliğden faydalanmasını bekliyoruz. Bu desteklerle gerçekleştirilen faaliyetler sonucunda her bir üniversitenin ortalama 100 yabancı öğrenci kazanması durumunda ülkemize getirilecek 2.000 öğrenciden dört yıl içerisinde 128 milyon dolar gelir elde edilebilecek. Buna karşılık olarak kamu sadece en fazla 6 milyon dolar destek verecektir.

 

Söz konusu giderlerin öğrenci başına yıllık 6000 dolar olduğunu varsayarsak yıllık ortalama 390 milyon dolar döviz kazancı mümkün olabilir. Sonuç olarak yabancı öğrencilerden öğrenim harcı ve yaşam giderleri toplamında 1 milyar doları aşkın döviz geliri elde edilebilir.'' (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.