Rakiplerimiz tanıtım atağına kalktı...

Cornelia Diamond Golf Otel Genel Müdürü Zafer Alkaya, ekonomik kriz ile boğuşan Yunanistan, İtalya ve İspanya'nın yeniden turizme yöneldiğini belirterek, "İnanılmaz bir tanıtım atağına kalktılar" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rakiplerimiz tanıtım atağına kalktı...

Avrupa'da özellikle Yunanistan, İtalya ve İspanya'da etkili olan ekonomik kriz, turizm sektöründeki dengeleri değiştirdi. Turizmin bu üç önemli ülkesi son dönemde çok da üzerine düşmedikleri turizm sektörüne krizde dört elle sarıldı. 'Avrupa'nın en iyi lüks oteli' seçilen Cornelia Diamond Golf Otel'in Genel Müdürü Zafer Alkaya, ekonomik krizle boğuşan Yunanistan, İtalya ve İspanya'nın yeniden 'bacasız sanayi' turizme yöneldiğini belirterek, "İnanılmaz bir tanıtım atağına kalktılar. Bu yıl özellikle Rusya'da büyük kampanyalar başlattılar. Bu ülkelerin marka imajı çok güçlü, tanıtımları çok etkili oluyor" dedi.

Alkaya, bu noktada Türkiye'nin de tanıtıma önem vermesi gerektiğini belirterek, "Türkiye; İspanya, İtalya ve Yunanistan'dan çok daha kaliteli turizm hizmeti sunuyor. Otellerimiz çok daha lüks. Gelen turist hizmeti görünce inanamıyor. Ancak bu ülkelerin turist üzerinde bir marka değeri var ve bu seçimleri etkiliyor. Bu nedenle hükümetin Türkiye'nin marka değerini artırmak için çalışmalar yapması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

"Bizim ilgimiz rakipler gibi 'mekanik' değil"...

Türkiye'nin 2011 krizinde bile turizmde gelirlerini artırabildiğinin altını çizen Alkaya özellikle Yunanistan ve İspanya'dan turizm dernek başkanlarının Belek bölgesindeki otellere bizzat gelip her şey dahil otellerdeki sistemi incelediklerini anlatarak sözlerine şöyle devam etti:

"Ama bizdeki başarıyı göstermeleri imkansız. Çünkü benim hiç dil bilmeyen personelim bile misafirle 3 dilde anlaşabiliyor, oralarda 3 dil bilen personel misafirle iletişim kurmuyor. Bizim samimi ilgi ve tavrımız turisti etkiliyor. Rakip ülkelerdeki gibi mekanik bir ilgi değil, samimi bir ilgi gören turist Türkiye'deki hizmetten çok memnun kalıyor. İspanya, Yunanistan ve İtalya'nın o güçlü marka imajı ile Türk turizmcisi olarak ancak bu duygusal hizmetle baş edebiliyoruz." Alkaya geçen yıl Cornelia olarak yüzde 7 büyüdüklerini, bu yıl ise büyüme beklentisinin yüzde 8 olduğunu da açıkladı.

"Sadece vizeleri kaldırmak yeterli değil"...

Vize kolaylıklarının turizmin canlandırılmasında çok etkili olduğunu söyleyen Alkaya, "Ancak sadece vizenin kaldırılması tek başına yeterli değil. Biz Türk turizmcileri olarak örneğin bu yıl Rusya ile vizeler kaldırıldığı için bu ülkeden turistlerin Türkiye'ye akacağını sandık ama böyle olmadı" diye konuştu. İspanya'nın da bu yıl Rusya'ya vizede kolaylık sunduğunu anlatan Alkaya şöyle devam etti:

"Turizmcilerimizden bazıları planlamayı iyi yapamadı, Rusya'dan çok turist gelir öngörüsü ile Avrupa'yı durdurdu. Ancak İspanya başta, rakip ülkeler de Rusya pazarına yüklenince beklentiler gerçekleşmedi. Mısır tekrar sektöre döndü, ulaşımı sübvanse ederek sektörü destekledi. Bu etkili oldu, Belek'e Rus turist artışı Haziran'da yüzde 11 oldu. Beklenti bunun üzerindeydi. 'Vize sorunu kalktı, turizmde altın dönem başlıyor' mantığı yanlış. Her an değişen bir rüzgar var. Rusya her an başka destinasyonlara kayabilecek bir pazar, yüksek fiyata da duyarlılar. Bu yüzden tanıtıma hiç ara vermeyelim. Bakanlık'la Moskova'da tanıtım yapılması konusunda görüşmek istiyoruz."

Dünyada nerede bir turizm fuarı varsa biz mutlaka oradayız...

Tanıtım faaliyetlerinin turizm sektöründe olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Alkaya, "Dünyanın neresinde bir turizm fuarı varsa bilin ki Cornelia olarak biz oradayız. Tanıtıma büyük önem veriyoruz, misafirlerimizin oyuyla aldığımız ödüller de bu tanıtımı destekliyor ve böylece Haziran-Ekim arasında yüzde 99 doluluk ile çalışıyoruz" dedi.

Alkaya, Dünya Turizm Ödülleri'nde gösterdikleri başarıda çalışanlarına verdikleri önemin de etkili olduğunu belirterek, "Bizde çalışan değişimi çok düşüktür. Personelimize değer veriyoruz. Onlar için havuzlu, oda servisi hizmeti olan bir otel daha kurduk. En güzel şartları sunduğumuz için onlar da kolay kolay bizden vazgeçmiyorlar. Bu hizmet kalitesini artırıyor" bilgisini verdi.

'Bazıları kriz bekliyor ama 2012 Türkiye yılı olacak'...

Cornelia Diamond Golf Otel'in Genel Müdürü Zafer Alkaya, turizmin artık bir ihtiyaç olduğunun altını çizerek, "Her kriz söylentisi olan yıl gelirlerimizde düşüş olur diye bekledik ama böyle olmadığını gördük. 2012'de bazı tur operatörleri kriz beklentisi içinde ama yine de yüzde 6 ila 10 büyüme bekleniyor. İnsanlar krizde bile turizmden vazgeçemiyor" dedi.

Turizm dünyasında 2012'nin Türkiye yılı olacağının konuşulduğunu belirten Cornelia De Luxe Resort Otel'in Genel Müdürü Hakan Duran da "İngilizler özellikle her şey dahil sistemini çok sevdi. Golfte yıldızımız parlayacak" diye konuştu.

Dünya Amatör Golf Şampiyonası Nick Faldo'da düzenlenecek...

Cornelia'nın Golf Kulübü'nde yer alan Nick Faldo sahası 2009 yılında Avrupa'nın en iyi sahası seçildi. 2012 yılında düzenlenecek Dünya Amatör Golf Şampiyonası bu sahada düzenlenecek. Avrupa'nın Lider Golf Oteli ödülünü alan Cornelia De Luxe Resort Otel'in Genel Müdürü Hakan Duran, "Bu şampiyonayı aday olduğumuz ilk yıl kazanmamız federasyonun büyük başarısı. Belek'teki golf turizminin gelişmesi açısından çok önemli bir organizasyon" dedi.

Şampiyonaya 500 sporcu katılacak. Organizasyon için Belek'e 4 bine yakın ziyaretçi gelmesi bekleniyor. Duran, golf turizminin Belek için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Golf için gelen turist normal turistin 4 katı para harcıyor" dedi. Duran özellikle golf turistini daha fazla çekebilmek için Antalya'ya direkt uluslararası seferlerin artırılması gerektiğini vurgulayarak, "Golf turisti charter'ı tercih etmez, ulaşım çok önemli" dedi. (Dünya)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.