Portekiz pazarında sevindiren artış...

Portekiz'in Lizbon şehrinde düzenlenen BTL 2011 Turizm Fuarı, Portekiz pazarında Türkiye atağına dönüştü. Fuarda Portekizli turizmcilerin Türkiye standına ilgisi büyük oldu. Giderek büyüyen Portekiz pazarında, sevindirici gelişmeler yaşanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Portekiz pazarında sevindiren artış...

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), 23 ile 27 Şubat tarihleri arasında, Portekiz’in Lizbon şehrinde düzenlenen BTL 2011 Turizm Fuarı’na katıldı.

Fuar sırasında standı ziyaret edenlere, İstanbul Guide (İngilizce + Portekizce), İstanbul CD, İstanbul Haritası ve çeşitli promosyon ürünleri dağıtıldı.

 

Portekiz’in Lizbon şehrinde düzenlenen fuara, T.C. Madrid Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin organizasyonu ile TUROB olarak bu yıl ilk kez katılım gerçekleşti.

 

Bu yıl 23. kez düzenlenen fuara, toplam 45 uluslararası destinasyon katıldı. 980 katılımcının yer aldığı fuarı 70 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerin %39’unu profesyoneller oluşturdu. Fuarda Portekizli turizmcilerin Türkiye standına ilgisi büyük oldu.

 

TUROB'dan yapılan açıklamaya göre, ülkemizi 2010 yılında 53 bin 373 Portekizli ziyaret etti. Bu rakamlara göre, geçen yıla oranla pazarda yüzde 14’lük bir büyüme gerçekleşti. İstanbul’u ziyaret eden Portekizli turist sayısı ise, 2010 yılsonu itibariyle 25 bin 035 olarak kaydedildi. Beklentilere göre 2011 yılında da artış devam edecek.

 

 

 

 

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.