Petrol fiyatlarındaki arttı, tatil bütçesi şaştı...

Tatil planları yapanların hesabını bu yıl akaryakıt fiyatları bozacak. Otomobiliyle memleketine ya da bir tatil yöresine gitmeye hazırlananları geçen yıla göre 80 ila 200 TL arasında fazladan bir akaryakıt yükü bekliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Petrol fiyatlarındaki arttı, tatil bütçesi şaştı...

Petrol fiyatlarındaki yükselmenin pompa fiyatlarına yansıması, yaz tatil için yollara düşeceklerin canlarını fena halde sıkacak. Akaryakıt zamlarının ardından otomobille seyahatin bedeli önemli oranda artarken, otobüs ve havayolu şirketleri de artışları kendi fiyatlarına yansıtmaya başladılar.

EN AZ 80 LİRA...

Gelen zamlar sonrası, bugünün fiyatlarıyla bile, İstanbul’dan tatil amacıyla kendi araçlarına atlayıp akrabalarının yanına gitmek için memleketlerinin yolunu tutacaklar uzaklığına göre 80 ila 200 lira fazla bir yükle karşı karşıya kalacak. Otobüsle ulaşıma ise yarından itibaren yüzde 10’luk zam geliyor. Uçakla seyahatin fiyatlarının da şimdiden geçen yılı yakalamış olması dikkat çekiyor. Türkiye İstatistik Enstitüsü (TÜİK) araştırmalarına göre tatillerinin büyük çoğunluğunu, başta ekonomik nedenlerle, akraba ve arkadaşlarının evinde geçiren yerli tatilciler, bu yılki fiyat artışlarından en fazla etkilenecek kitleyi oluşturuyor.

OTEL DE ZAMLANDI...

Bununla birlikte tatillerini Türkiye’nin güney sahillerindeki otellerde geçirmek isteyenlere de iki yönden kötü haber var. Bu kitle hem ulaşım zamlarından hem de geçen yıla göre yüzde 8 ila 12 arasında değişen otellerin fiyat artışlarından olumsuz olarak etkilenecekler.

OTOBÜSE YÜZDE 10 ZAM....

Otobüs fiyatları da artan akaryakıt fiyatlarından olumsuz etkilendi. Kamil Koç Genel Müdürü Kemal Erdoğan, bugün itibarıyla fiyatlarında ortalama yüzde 10 artışa gideceklerini ifade etti. 2008 yılından bu yana akaryakıt fiyatlarının yüzde 65 oranında artmasına karşın, rekabet şartları nedeniyle otobüs biletindeki artışın yüzde 22 seviyesinde kaldığına dikkat çeken Erdoğan, “Bu fiyatlarla araçlarımız tamamen dolu gidip gelseler bile yine de zararına çalışıyoruz. Ayakta kalmak için zam yapmak durumunda kaldık” diye konuştu.

UÇAK BİLETİ SON DAKİKA FİYATINI BULDU...

Artışlar nedeniyle uçak bileti fiyatlarında da artış gündeme geldi. Buna göre geçen yıl son dakika fiyatlarında tatil yörelerine THY ile tek yön gidiş kişi başı 229 TL iken, şirketin internet sitesindeki rezervasyonda mart ayında olunmasına rağmen şimdiden bu fiyatların görülmesi dikkat çekiyor. Özel havayolu şirketlerinde de fiyatların hızla yükseldiği görülüyor. (Ünsal Ereke)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.