Ölüm teknesinin aranan ortağı yakalandı...

Bodrum'da tekne turuna çıkan 5 Rus rehberin sahte içkiden zehirlenerek ölmesinin ardından hakkında tutuklama kararı verilen ’Orkan-5’ adlı teknenin ortaklarından Fatih Kabakçı, 42 gün sonra Antalya’nın Alanya İlçesi’nde yakalandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ölüm teknesinin aranan ortağı yakalandı...

Bodrum’da Orkan Denizcilik’e ait ’Orkan-5’ adlı teknede içtikleri sahte içkiden dolayı 5 Rus rehberin ölmesi ardından, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında hakkında tutuklama kararı çıkarılan şirket ortağı Fatih Kabakçı, Alanya’da gözaltına alındı.

Polis ekiplerince gözaltına alınan Kabakçı ile teknede barmen olarak çalışan S.S. ve S.S., Bodrum’da 12 Haziran’da çıkarıldıkları mahkemece 20 bin lira kefaletle serbest bırakılmıştı. Bodrum Cumhuriyet Savcılığı, ’suç vasfının ağır ceza kapsamında’ olduğu gerekçesiyle şüphelilerin serbest bırakılmasına itiraz etti.
 
İtirazı değerlendiren Bodrum Asliye Ceza Mahkemesi, 14 Haziran’da şüpheliler hakkında tutuklama kararı verdi. Bunun üzerine Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 3 kişinin yakalanması için yeniden çalışma başlatıldı. Bodrum polisi ile sürekli bilgi alışverişi yapan Alanya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine yaptıkları operasyonda Orkan 5’in işletmecilerinden Fatih Kabakçı’yı 42 gün sonra yakaladı. Kabakçı, halen ilçe emniyet müdürlüğünde bulunuyor. Haklarında tutuklama kararı bulunan iki barmen ise halen aranıyor.
 
OLAY...
 
Rus rehberler, 27 Mayıs gecesi yaklaşık 120 kişilik bir grup ile tekne gezisine çıkmış, 28 Mayıs’ta sabaha karşı 30 rehber mide bulantısı, kusma belirtileri ile ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedaviye alınmıştı. Rehberlerden 28 yaşındaki Maria Shalyapina, 20 yaşındaki Zalyaeva Auilia, 23 yaşındaki Alexandr Zhbckov, 28 yaşındaki Marina Sevelyova ile 22 yaşındaki Victoria Nikolaeva, Antalya, Denizli ve Rusya’daki hastanelerde yaşamını yitirmişti. (Özgür Yılmaz-DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.