Mısır, kayıplarını telafi için herşeyi yapıyor...

Mısır Turizm ve Çevre Bakanlığı, Eko Etiketler için Cedar Tree Vakfı’yla işbirliği sözleşmesi imzaladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mısır, kayıplarını telafi için herşeyi yapıyor...

Turizm bakanlığının ekoloji alanında gösterdiği sürekli çabalarının bir sonucu olarak, Turizm Bakanı Mounir Fakhry, Çevre Bakanı ve CEO’su Dr. Nadia Makram Ebeid olan Avro-Arap Çevre Örgütü ile Eko-Etiket alanında işbirliği protokolü imzaladı.

Bu sözleşme, Avrupa turizm sektörünün ana şartlarından biri olan, otellerin Eko Etiketlere sahip olması gerekliliği nedeniyle turizm sektörünün karşılaştığı güçlüklerin üstesinden gelmek için Mısır otellerinin bu konuda güçlendirilmesinin önemini vurguluyor.

Bu protokol atık yönetimi, su ve elektrik rasyonalizasyonuna dair çevresel gerekliliklere olan farkındalığı artıracak ve en önemlisi de çevresel gereksinimleri korumanın önemine ilişkin kavramları değiştirmeye yardımcı olacak.

Mısır otellerinde bundan böyle uluslararası çevresel standartlar uygulanacak ve karbon emisyonu azaltılarak, atık arıtımı ve enerji tasarrufu sağlanarak çevreyi korumaya teşvik edilecekler. Cedar Tree Vakfı ve Mısır Turizmciler Odası ile CEDAR ve seyahat acenteleri arasında iki işbirliği protokolü daha imzalandı.

Turizm Bakanı Birinci Yardımcısı Hisham Zaazou, bu tip protokollerin yürürlüğe girmesinin en başta, turist çekmek için önemli bir faktör haline gelmiş olan yeşil turizmin gelişmesinde büyük rol oynadığı için, Mısır’da sürdürülebilir turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.