Marmaris'te tekne turlarına büyük ilgi...

Muğla'nın yerli ve yabancı turistler tarafından en fazla tercih edilen turizm merkezlerinden olan Marmaris'te, 2010 yılında yaklaşık 300 bin kişinin günlük tekne turlarına katıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Marmaris'te tekne turlarına büyük ilgi...

Marmaris Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Berk, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmiş yıllara oranla 2010'da yerli turistlerin günlük tekne turlarına yabancı turistlere göre daha fazla ilgi gösterdiğini söyledi.

 

Berk, ''2010 sezonunda kooperatifimize bağlı teknelerle yaklaşık 300 bin kişiyi günlük tura çıkarttık. Bunlardan 200 bini Marmaris ve çevresini içine alan koy içi turlara, 40'i Dalyan turuna katıldı. Denizin dibini merak eden 60 bin turist ise dalış teknelerini tercih etti'' dedi.

 

Turlara katılan kişi sayısından memnun olduklarını ancak elde edilen geliri tatmin edici bulmadıklarını anlatan Berk, bu sorunun otellerden sonra son yıllarda teknelerde de uygulanmaya başlanan ''her şey dahil'' sisteminden kaynaklandığını ifade etti. Turlara katılan müşterilerin yüzde 70'ini yerli turistlerin oluşturduğunu kaydeden Berk, sadece haziran ve temmuz gibi aylarda yerli turist yoğunluğu sayesinde teknecilerin az miktarda para kazanabildiğini vurguladı.

 

Berk, yeni sezon öncesinde kooperatif üyesi tekne sahipleriyle toplantı yapacaklarını ifade ederek, bu toplantıda yeni fiyat düzenlemesi yapacaklarını söyledi.

 

Marmaris'te kooperatife bağlı Dalyan ve koy turları yapan yaklaşık 100 teknede günübirlik turların kişi başı 10 ila 30 TL arasında değiştiği öğrenildi. Bu fiyatlara öğlen yemeği ve servis ücretinin de dahil olduğu belirtildi. (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.