Likya Ultra Maratonu başlıyor...

Türkiye'nin ilk ultra maratonu olma özelliğine sahip 'Likya Yolu Ultra Maratonu', 24 Eylül'de Muğla'nın Fethiye İlçesi'nden başlayacak. Her gün bir etabı koşularak 6 günde tamamlanacak Likya Yolu Ultra Maratonu, birçok antik kentten geçecek olan rotası ile tarihi ve doğal güzelliklere sahip Likya Yolu'nu tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Likya Ultra Maratonu başlıyor...

240 kilometrelik mesafeyi kapsayan maratonu tamamlayan sporcular 'Ultra Trial' yarışlarında Türkiye'yi temsil edecek. Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'nde başlayıp Antalya'da sona eren tarihi Likya Yolu'nda koşulacak 'Likya Yolu Ulta Maratonu'nun 2'ncisi, 24 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında koşulacak.

Argos Kültür Sanat tarafından düzenlenen maratona, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilim İlaç, Sırma Su, Memorial Sağlık Grubu, Adidas, Kutup Ayısı, Global Star, Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve AltYapı İşletme Birliği (GATAB), Tekirova Otelciler Birliği (TEKOB) ve Tekirova Belediyesi destek veriyor.
 
Önce basın turu...
 
24 Eylül'de basın toplantısı ve basın gezisinin yapılacağı maraton için 25 Eylül'de protokole yönelik temsili koşu yapılacak. Likya Yolu Ultra Maratonu'nda bu yıl bir ilk gerçekleştirilerek, maratonu tamamlayanlara dünyanın en seçkin dağ maratonlarından 'Ultra Trail du Mont Blanc'a (UTMB) katılma imkanı sağlanıyor.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Argos İletişim Temsilcisi Özge Doğan, Likya Yolu Ultra Maratonu'nun yaklaşık 240 kilometrelik bir parkuru kapsayacağını ve 6 günü yarışlardan oluşmak üzere toplam 9 gün süreceğini belirtti.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.